Mot Tromsø er det handling som gjelder

- Nå må det bli tre poeng....

Vår kantspiller Eman Markovic har den siste tiden hatt en stigende formkurve. Likevel har poengene uteblitt – og hjemmetapet mot Ham/Kam sist torsdag var beinhardt å svelge. På mange måter. (På bildet over går Eman i bakken etter en duell med Ham/Kams Luc Mares sist - foto NTB). – Vi kan i hvert fall slå fast – og dette er ikke ment som en bortforklaring – men alle avgjørelser gikk i vår disfavør. Det kostet oss poeng. Ingen tvil om det. Nå skal det sies at de første 30 minuttene mot gutta fra Hamar – trolig var de svakeste så langt i sesongen. Det er vanskelig å forstå – for det var full gass på alle treninger i forkant. Nå må vi for all del glemme den matchen, men det er vanvittig vrient å få en sånn kamp ut av systemet. Det sitter i svært lenge. Etter at Filip (Ottosson) utlignet for oss – så var vi nærmest å gå opp til 2-1. Vi hadde flere store sjanser, men det er ingen hemmelighet at vi er for lite besluttsomme i siste tredjedel. Egentlig gjelder det begge veier. Vi kunne både scoret framover – og opptrådt litt mer kynisk og kontant i det bakre leddet. Hele laget må opp i ringene på onsdag. Eman Markovic – med tre seriemål så langt – godtar kun seier mot «Gutan»….

 

 

Markovic – er på utlån fra IFK Gøteborg ut 2024. - Stemningen på treningene, i garderoben og rundt matbordet er likevel positiv og hele gjengen er på offensiven. Men vi kan lese en tabell – og selv om det er rekordjevnt – så er det ikke lenger nok å prate. Vi må bevise. Det som gir grunn til optimisme – selv om vi ligger nederst – er at vi har spilt jevnt og vel så det mot de beste lagene. Seieren hjemme mot Molde – og uavgjortresultatet borte mot Bodø/Glimt – det er beviset på at vi kan hamle opp med hvem som helst. Jeg tror at et lag som Tromsø kan passe oss utmerket. Vårt press-spill fungerer jo bra – og det er ingen grunn til at det ikke skal funke mot TIL. Det kan vi straffe dem med – for de er i likhet med oss – et spillende lag som bygger opp bakfra. Er vi aggressive nok – så kommer vi mest sannsynlig til å få spadd fram noen store målsjanser. Også må vi ta vare på de mulighetene som byr seg. Det er jo ikke vårt problem å skaffe sjanser – men å omsette dem i scoringer. Og jeg har selvsagt et ekstra ansvar som en av tre framme på banen. Eman (25) - med bakgrunn fra blant annet IFK Gøteborg, Norrköping, Start og Zrinjski Mostar - er en av de som vi må stole på mot gutta i fra nord.

 

Foran møtet med Tromsø så har vi noen som er skadeplaget – også forsvant nylig Danilo Al-Saed til nederlandske Herenveen.  – Jeg føler alltid et press på meg som toppspiller. Det er klart at en viktig mann blir borte, men slik er mekanismene. Det er problemfritt. Vi er vant med «gjennomtrekk» i en spillertropp. Sånn er det bare. Vi andre får bare trå til litt ekstra. Sist mot Ham/Kam – så kunne jeg stått med både målgivende, et straffespark og en scoring. Nå ble det ingen av delene. Og vår frustrasjon og kollektive sinne etter 1-2 tapet sist – det må vi klare å få tatt ut mot Tromsø. På en riktig måte. Eman har en litt blandet erfaring fra sitt opphold i Sverige. Han gikk til Norrköping i februar 2022 etter noen svært gode sesonger med Start. – Det åpnet bra, men så ble det et trenerbytte som ikke var gunstig for meg. Det samme skjedde i IFK. Nå håper jeg at det blir mer stabilitet her i SF – og at vi kommer oss raskt oppover på tabellen. Vi er gode nok. Lyngdølen med 46 aldersbestemte landskamper for Norge tror fullt og fast på sesongens tredje hjemmeseier.

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: