Mohamed Ofkir klar for Vålerenga

«Moa» har signert en fire-års avtale med Oslo-klubben

Vår produktive spiss – Mohamed Ofkir – er klar for spill i Vålerenga. 26-åringen fra Oslo produserte hele 20 målpoeng i sesongen 2022 – med 12 scoringer og åtte målgivende pasninger. Sånt blir selvsagt lagt merke til. Og verdsatt. Derfor var det ingen stor overraskelse at «Moa» forlater Sandefjord Fotball – og melder seg til tjeneste for Dag-Eiliv Fagermo og sin ungdomsklubb Vålerenga. Han hadde ett år igjen av kontrakten med SF. Daglig leder Espen Bugge Pettersen er fornøyd med at avgjørelsen er tatt – og sier seg tilfreds med avtalen. – Slik situasjonen etter hvert har blitt – så var dette absolutt en løsning partene kan leve med. Vi er sikret en anstendig overgangssum – og har i tillegg en videresalgsklausul som kan bli gunstig for SF. Espen Bugge Pettersen forteller at partene i utgangspunktet ble enige sent mandag kveld – og at klubben nå starter jakten på en erstatter.

«Moa» har som kjent to perioder her i klubben – med et mellomspill i Sarpsborg 08. I den første perioden spilte han 49 obligatoriske kamper for SF – og scoret fem ganger. Han viste også den gang opp sitt store potensiale. Etter at han kom tilbake fra Sarpsborg 08 – så presterte han over all forventning. Når «Moa» holder seg skadefri – så er han rett og slett en toppspiller. Fjorårssesongen var meget, meget solid. – Vi visste vel alle at han trolig ville forsvinne fra klubben etter innsatsen i fjor. Og slik ble det. Vi kan – uten å nevne eksakte summer – fastslå at «Moa» klart blir klubbens største salg. Så langt. Han har jo på et tidlig tidspunkt signalisert at han ønsket seg videre i karrieren. Og bare betingelsene var til å leve med for oss her i klubben – så ønsker vi jo Mohamed Ofkir lykke til videre. Vi har bare gode erfaringer med «Moa». Espen Bugge Pettersen har alltid travle dager på denne tiden av året.

«Moa» har tidligere fortalt oss at han har jobbet knallhardt gjennom hele sesongen – og framfor alt – unngått skader. Det er jo hovedårsaken til suksessen. – Så har jeg blitt pappa til en liten prinsesse. Det gir jo en ekstra dimensjon. Nå er det bare herlig å komme hjem etter både trening og kamp. Og selv om høsten ikke akkurat ble som vi ønsket her i klubben – med en rekke kamper uten seier – så var det alltid smil på hjemmebane. Det er helt opplagt at god harmoni hjemme bidrar til gode prestasjoner. Når det er sagt så var det litt flaut eter hvert å forklare pressen om alle de dårlige kampene våre. Vi mistet mye av selvtilliten – og derfor ble vi for gavmilde bakover. MEN heldigvis endte det bra til slutt. «Moa» oppsummerer høstsesongen på en tydelig måte.

Likevel er Mohamed Ofkir meget fornøyd med Sandefjord Fotball – trenere og folk rundt klubben. – Jeg har tidligere ikke alltid vært like heldig med mine klubbvalg. Det var jeg da jeg signerte for SF for andre gang i karrieren. Det var en fin match. Jeg har stortrives her i byen – og spilt min beste fotball. Så langt i karrieren. Jeg føler likevel at det nå er på høy tid å gå videre. Mohamed Ofkir vil selvsagt bli savnet her på Release Arena. Vi ønsker han lykke til videre.

Annonse fra Eliteserien: