Mohamed Ofkir er igjen klar for SF

Mohamed Ofkir vender tilbake til Sandefjord Fotball, og har skrevet under på en 2 årig avtale med klubben.

Mohamed Ofkir er glad og offensiv når han igjen dundrer inn i klubblokalene på Release. Han vender tilbake til stedet han har gode minner fra – og legger ikke skjul på at oppholdet i Sarpsborg ikke helt var etter forventningene. – Det var hard konkurranse, og kanskje var måten de spilte på ikke helt til min fordel. Likevel ble det begrenset spilletid, og det er bare min skyld. Nå er jeg innstilt på en real opptur med Sandefjord – jeg gleder meg skikkelig. Mohamed Ofkir er kamplysten og klar for oppblomstring i SF.

For de som er lokalkjente så er han oppvokst på Smedstua – nordøst i Groruddalen. Sist gang han var her så ble det med sesongene 2018 og 2019. Nå har han signert en toårs-kontrakt. Selv om det ikke ble som ønskelig i Sarpsborg 08 – er de sportslig ansvarlige her i klubben overbevist om Ofkirs ferdigheter. – Vi vurderer kantrollen her på en måte som vil passe Mohameds spillestil mye bedre. Han har solide offensive kvaliteter – og vi så jo sist han var her i klubben – at han på sitt beste virkelig var en klassespiller, sier Espen Bugge Pettersen. Han var Daglig leder i klubben da Mohamed Ofkir spilte sin siste sesong i SF.

25-åringen spilte i sin tid på Rommens 95-lag – som av Dagbladet ble kåret til tidenes beste guttelag. Han gikk deretter via Vålerenga til Lillestrøm. Han debuterte på LSKs A-lag borte mot Aalesund så tidlig som 12.april 2015. Så ble han ankelskadet allerede i kampen etter, men hans talent ga han proffkontrakt med Romeriksklubben allerede samme høst. Han var fast startmann i Lillestrøm året etter, og gjorde sine saker så bra at han ble solgt til belgiske Lokeren etter 2016-sesongen. Den gamle LSK-spilleren Runar Kristinsson var trener i den belgiske toppklubben på det tidspunktet.

Det ble likevel ingen suksess i Belgia, og han ble som sagt Sandefjords eiendom fra 15. Mars 2018. Ofkir var strålende i perioden før seriestart i både 2020 og 21-sesongen, men fikk begrenset spilletid da poengkampene startet opp. Både gamle lagkamerater – som vår egen Alexander Ruud Tveter og tidligere trener Tom Stahre – har bare godord å fortelle om fotballspilleren Mohamed Ofkir.

Nå gjenstår det å se om talentet fra Groruddalen slår ut i full blomst her i SF. – Jeg har flyttet til Ensjø sammen med kona, men jeg må jo vurdere om det blir for slitsomt å kjøre fram og tilbake. Jeg hadde en god prat med trenerne her – og de overbeviste meg om at SF igjen var riktig. Jeg kjenner jo klubben, byen og folkene rundt her fra før. Mine gode minner fra sist jeg var her – ble jo også en medvirkende årsak til at jeg valgte Sandefjord nok en gang. Vi ønsker Mohamed velkommen.

Annonse fra Eliteserien: