Mistet to poeng i siste sekund: – Veldig surt

Sandefjord Fotball - Brann 2-2 (2-1): Bortelaget utlignet med kampens siste spark på ballen. Dermed trenger SF fortsatt poeng for å sikre ny kontrakt i Eliteserien.

– Det er klart at det er surt og irriterende. Brann var heldige og hadde marginene med seg i dag, sier Andreas Tegström etter kampslutt.

Den ene halvdelen av SFs trenerteam hadde nettopp sett Brann utligne til 2-2 sekunder før dommeren blåste av oppgjøret på Release Arena.

Det ene poenget betyr mye for Brann. Men to tapte poeng betyr også mye for Sandefjord.

For med tre kamper igjen å spille tetner det til i bunnen av tabellen. Lørdag vant Mjøndalen borte mot Strømsgodset. Søndag vant Stabæk hjemme mot Kristiansund.

Det betyr at SF nå er seks poeng foran Stabæk på kvalikplass – og åtte poeng foran MIF og Stabæk på nedrykksplassene.

Det ser trygt og godt ut. Men det kunne vært bedre.

(Artikkelen fortsetter under)

NTB_oLI2NH8lT0Y.jpg
Kristoffer Normann Hansen kommer seg foran Felix Horn Myhre og scorer SFs andre mål mot Brann søndag. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Fortjente mer

–  Jeg synes vi hadde fortjent mer enn vi fikk med oss i dag. Vi har sjanser til å avgjøre kampen, men i stedet scorer Brann helt på slutten med et skudd som går via en av våre spillere. Det skjer ikke hver dag. De var heldige, gjentar Tegström.

For alt så ut til å gå hjemmelagets vei da fjerdedommeren viste tre tilleggsminutter. Og da Felix Horn Myhre skjøt rett på Jacob Storevik med det som så ut til å bli Branns siste mulighet, var de tre verdifulle poengene nesten i boks.

– Jeg må passe meg for ikke å si noe dumt nå, for det er håpløst av oss å gi bort to poeng på denne måten, sier en frustrert og oppgitt Brice Wembangomo.

Også Kristoffer Normann Hansen ristet på hodet.

– Det er blytungt, medgir han. – Det er surt å få et sånt mål imot på slutten når vi står på og jobber så bra i hele kampen. Vi burde bare lagd frispark i den siste situasjonen der.

Men i stedet gled Brann tvers gjennom SFs midtbane. Sander Moen Foss, en av hjemmelagets beste spillere, kastet seg foran Bård Finne i et forsøk på å blokkere skuddforsøket.

Ballen gikk via SF-stopperens bein og i bue over Storevik – til ellevill jubel hos et nedrykkstruet Brann.

(Artikkelen fortsetter under)

NTB_wFHJwWcOGh8.jpg
Aune Heggebø gir Brann ledelsen 1-0 etter fem minutter på Release Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Kunne avgjort

– Det er synd at vi ikke klarer det i dag. Jeg synes ikke vi spiller noen kjempebra andreomgang, men Brann skaper ikke mye, og vi har jo også muligheter selv til å avgjøre før det skjer, sier Normann Hansen.

Etter en høst med mange skader og sykdom i SF-leiren, var det et forsterket hjemmelag som møtte til kamp etter landslagspausen.

Men det startet ikke bra for vertene. Allerede etter fem minutter sto det 0-1 da markeringen glapp på bakre stolpe og Audun Heggebø headet Brann i ledelsen.

Heldigvis slo hjemmelaget raskt tilbake.

Først ble Normann Hansens presise korridorfrispark dyttet i mål av Vidar Ari Jónsson, toppscorerens tiende eliteseriemål i en imponerende sesong.

Så løp Amer Ordagic tvers gjennom gjestenes forsvarslinje. Wembangomo fant den tidligere Brann-spilleren med et utsøkt pasning.

Normann Hansen hamret Ordagic’ innlegg i mål. Og kampen var snudd på bare minuttet.

(Artikkelen fortsetter under)

NTB_Bymvra9i4Xs.jpg
Sandefjord-spillerene jubler etter at Normann Hansen har satt inn 2-1. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Mye på spill

På Breddeklubbenes dag hadde over 3600 tilskuere funnet veien til Release Arena , og alle på tribunen visste hva som sto på spill. Eller rettere sagt – hva en seier ville bety.

Med tre poeng i søndagens møte med Brann kunne Sandefjord Fotball sikret eliteseriespill også neste år.

Og ikke nok med det: Det kan bli første gang SF klarer å bite seg fast i landets øverste divisjon i tre sesonger på rad.

– Vi tenker mest på å utvikle oss, og vet at vi tar poeng gjennom det. Brann er et bra lag, men jeg synes vi var bedre i dag. Vi skulle hatt alle poengene.

– Men sånn er fotballen. Vi får ta neste utfording, sier Andreas Tegström.

Haugesund (b), Kristiansund (h) og Lillestrøm (b) gjenstår for SF i årets seriespill.

KAMPFAKTA

Sandefjord – Brann 2-2 (2-1)

Release Arena: 3609 tilskuere

Mål: 0-1 Aune Heggebø (6. min), 1-1 Vidar Ari Jonson (15. min), 2-1 Kristoffer Normann Hansen (17. min), 2-2 Bård Finne (93. min)

Gule kort: SF: Kreuzriegler – Brann: Helte Nilsen

SF (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler, Ian Smeulers – Amer Ordagic (Sødlund 74. min), Harmeet Singh (Risan Mørk 74. min), William Kurtovic – Vidar Ari Jonsson, Alexander Ruud Tveter, Kristoffer Normann Hansen

Annonse fra Eliteserien: