Mesterne er i byen

«Lorden» og hans hær.

«Lord» Bendtner kommer til Komplett Arena i spissen for bunnsolide seriefavoritter, som allerede har satt standarden og topper tabellen. Superstjernen Nicklas Bendtner har fått sin debut-scoring, og viste høy klasse i åpningskampen mot Odd. Og ifølge trenerikonet Nils Arne Eggen og dagens arbeidsleder Kåre Ingebrigtsen – så er dette likevel bare begynnelsen.

«Guttane» kommer sikkert til å merke at den danske juvelen er motstander. – Han er et fysisk unikum. 95-96 kilo med muskler, og et beist innenfor 16-meteren. Nå er det opp til meg å fore han med presise innlegg, så stopper han nok ikke med den ene scoringen mot Odd. Det kommer nok mange flere. Han har gitt Rosenborg en helt ny dimensjon, forteller Pål Andre Helland, som ikke lenger er trøndernes største stjerne.

Niklas Bendtner intervjues av media etter serieåpningen. (Foto: Arve Johnsen, Digitalsport)
Niklas Bendtner intervjues av media etter serieåpningen. (Foto: Arve Johnsen, Digitalsport)

Rolig superstjerne

Niclas Bendtner selv virker å ta både forventninger og oppmerksomheten med stoisk ro. Han er vant til trykket fra storklubber i England, Tyskland og Italia. – Jeg er heldigvis ferdig med debuten og målmaset. Nå har jeg åpnet kontoen. Premieren hjemme på Lerkendal var strålende med sønn, kjæreste og foreldrene mine på tribunen. Bare lillebror manglet. Nå er det Sandefjord, kommer det fra den danske superspissen.

Rosenborg er likevel ikke bare Bendtner, men en hær av solide fotballspillere og et velfungerende kollektiv. Det var likevel litt knirk i lagmaskinen i den første omgangen mot medaljekandidatene fra Skien. – Vi hadde store startvansker, men fikk justert det i pausen. Odd presset oss høyt, og de ødela vår vanlige rytme. Så var vi oss selv i andre omgang, og 3-0 mot en av våre største rivaler er bunnsolid, kommer det fra Pål Andre Helland.

Hindre innlegg

For Sandefjords del ligger nettopp nøkkelen i å hindre innlegg fra kantene med adresse mot Bendtners hode. I åpningskampen borte mot Lillestrøm ble det i overkant mye av både innlegg og innkast inn i farlig sone, spesielt mot slutten. – Det var selvsagt ikke med i kampplanen, men vi ble presset bakover og klarte ikke å demme opp for det stadig økende presset fra LSK, sier Lars Bohinen, som i sekundene etter det sure tapet på overtid likevel var samlet og skrudde seg raskt inn mot Rosenborg-matchen.

AJO_4809
RBK slo Odd 3-0 i første serierunde. (Foto: Arve Johnsen, Digitalsport)

Klasse

Selv om Nicklas Bendtner stjeler det meste av oppmerksomheten, så er Rosenborg et lag med kun klassespillere. Andre Hansen aller bakerst blir av mange karakterisert som Eliteseriens klart beste målvakt, og foran seg har han en vanligvis pottetett forsvarsfirer anført av Tore Reginiussen. De stiller også med en spennende nykommer på sidebacken. Vegard Eggen Hedenstad er tilbake på norsk jord etter noen sesonger i Tyskland. Også må vi ikke glemme midtbanetrioen Fredrik Midtsjø, Anders Konradsen og kaptein Mike Jensen. – Det er ingen overdrivelse å si at vi har Norges beste midtbane. I hvert fall på papiret, sier trener Kåre Ingebrigtsen. Men likevel er det Nicklas Bendtner som skaper overskriftene, når han entrer Komplett Arena onsdag kveld klokken 19.00. – Han er en kloning mellom Odd og Steffen Iversen og John Carew, opplyser Nils Arne Eggen. Og da er det vel slik…..


Hjemmesiden tok en prat med Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen under avspark 2017 på Ullevaal. Se intervjuet her.

Annonse fra Eliteserien: