Merete Sand er første kvinnelige styreleder i Sandefjord Fotball

Merete Sand er første kvinnelige styreleder i Sandefjord Fotball, og tar over vervet etter Roger Gulliksen. (Lenger intervju med Merete nederst i artikkelen)

Torsdag 18.juni ble det avholdt styremøte i Sandefjord Fotball, hvor leder-vervet sto på valg. Roger Gulliksen valgte etter mange år og trekke seg tilbake, og gi oppgaven videre til nye impulser. Roger ble forøvrig takket av under SF Awards i Strømstad med Sandefjord Fotball´s hederspris for hans strålende innsats i klubben gjennom mange år. 

Valget på ny styreleder ble en kjent dame med lang fotballerfaring. Dette er en dame som har vært i klubbens kulisser lenge, og kjenner klubb og by svært godt. Merete Sand, blir dermed klubbens første kvinnelige styreleder. 

Fotballerfaringen kom fra tidlig alder

Merete Sand startet i Sandefjord Ballklubb som 12-åring, og var der i 5 år før ferden gikk videre til Fevang Idrettslag og spiller enda aktivt. Hun har siden 1992 vært med i ulike styrer, og trives godt med det. Hun har et hjerte for mennesker, og liker å se at barn og unge, samt foreldre og besteforeldre har det bra. 

Hun har vært aktiv  hos Sandefjord Ballklubb de siste 15 årenene, før nå oppgaven som styreleder i Sandefjord Fotball står for tur. 

Første kvinnelige styreleder i Sandefjord Fotball

Merete trer nå inn i en rolle hvor det handler om å lede et fotballstyre. Et fotballstyre som har som mål å bli et mer arbeidende styre. Første prioritet er å forsøke å få klubben til å bli økonomisk uavhengig og få en enda større tilhørighet. 

- Vi skal være et litt mer arbeinde styret, og det gjelder alle. Jeg skal lede dem. Vi har en god administrasjon og et godt trenerteam og alt på stell, men vi skal være den høyre hånda. 

For Merete ser hun på jobben som klubbens nye styreleder i fotballstyret som svært spennende, og ser det som en fordel å være kvinne.

Sandefjord Fotball består av et AS-styret og et klubbstyret, hvor det nå er Merete Sand som trer inn som klubbens nye styreleder. Hun ser frem til fortsettelsen og jobben som følger, og håper å være endel av en klubb som kjemper blant de 10 beste i Norge. Hun håper også Sandefjord Fotball er og blir en klubb som skal engasjere byen, og bli et samlingspunkt for alle familier, venner og bekjente hver eneste uke. Selvfølgelig når vi kommer tilbake til normalen igjen.

Se hele intervjuet med Merete Sand under:


Annonse fra Eliteserien: