Mens lagkompisene ordnet Eliteseriespill i 2023...

Så var Vetle på landslagsoppdrag – og så RØDT

Vetle Walle Egeli er fast inventar på G-18 landslaget – og de spilte EM-kvalik i Nord Makedonia – mens lagkameratene spilte kvalik mot Kongsvinger. – Jeg var nervøs – og gledet meg til å se gutta ordne opp mot Kongsvinger. Vi var utenfor EU-sonen – og måtte dermed nøye oss med å følge med på nettet. Heldigvis fikset vi biffen, mens jeg var ute på landslagsoppdrag. Og det ble litt berg-og-dale-bane for min del. Vi kom oss videre til den såkalte eliterunden i mars neste år – men som sagt – det gikk ikke helt etter planen for meg personlig. Jeg kom inn i ved pause i den første kampen mot San Marino. Vi var overlegne – men det er vrient å spille mot sånne lag. Vi scoret heldigvis to ganger – og jeg synes at jeg klarte meg greit i de 45 minuttene jeg var på banen. Vetle Walle Egeli fikk deretter beskjed om startplass i neste kamp mot Nord-Makedonia.

Og det ble et kort opphold ute på banen på Petar Milosjevski Stadion. I hvert fall med skruknotter og landslagsdrakt. – Jeg var på banen i fire minutter. Så kom en av deres spillere alene igjennom. Jeg var overbevist om at jeg skulle nå ballen – MEN neida - jeg var ørlite grann for sent ute. Dermed klippet jeg han ned – og jeg tittet spent bort på dommeren. Han dro opp det røde – og dermed ble det rask dusj – og på tribunen i sivilt etter hvert. Vi vant heldigvis 6-2. Uten meg. Og vi var klare for eliterunden til neste år. MEN før det er det treningsleir i februar – hvis jeg blir kalt inn. Og jeg har jo sonet ferdig. For i den siste kvalikkampen mot Serbia satt jeg på tribunen. Og det var ille – jeg har aldri vært så nervøs. Det er mye verre enn å spille selv. Vi tapte 2-0 – MEN jeg følte at vi var bedre enn dem i banespillet. Det er likevel målene som teller i fotball. Vetle forteller om sin opplevelse nede i Europa, mens SF spilte kvalik i minus 1 på Gjemselund.

Det er imidlertid en offensiv og motivert Vetle vi snakker med etter EM-kvaliken for G-18 landslaget. – Nå skal jeg virkelig trene beinhardt foran neste sesong. Jeg håper jo å bli enda mer involvert enn i år – selv om jeg fikk mer spilletid enn jeg hadde forestilt meg. Og det gikk jo veldig bra til slutt. Det er noe helt annet å forberede seg til Eliteserien neste sesong. Det hadde vært tungt å ta veien ned i OBOS. Og andrelaget har jo rykket opp til 3. Divisjon. Så jeg kan tenke meg at det er god stemning oppe på stadion. Det blir bånn gass mot 2023. Og selv om jeg fikk rødt kort og måtte stå over den siste kampen mot Serbia – så graver jeg meg ikke ned av den grunn. Det er en del av fotballen. Dette må jeg tåle. Og gjett om jeg kommer fryktelig tilbake. Jeg stresser ikke – for det er mange år igjen av min spillekarriere. Vetle Walle Egeli er bare 18 – og han har allerede kommet et godt stykke på veien. Vi gleder oss til fortsettelsen….

Annonse fra Eliteserien: