Meget svak bortekamp av Sandefjord – og tap på Hamar

- Vi møtte ikke opp i duellene…

(HamKam-Sandefjord 3-0)

SF-trener Hans Erik Ødegaard er meget misfornøyd etter at «Guttane» leverte en svak forestilling på Briskeby. – Vi møtte jo ikke opp i nærkampene – og tapte de aller, aller fleste duellene. Dette var en laber innsats på banen – og det blir en laber stemning i kveld på veien hjem og i natt. Ødegaard er på alle måter en dedikert fotballmann – og tapte kamper er det aller verste han vet. Og spesielt etter en såpass mager innsats av hans Sandefjord.

Hamar 20220418. Sandefjord trener Hans Erik Ødegaard i mixsonen etter eliteseriekampen mellom Hamkam og Sandefjord Fotball på Briskeby Stadion i Hamar andre påskedag.Foto: Lise Åserud / NTB
Hamar 20220418. Sandefjord trener Hans Erik Ødegaard i mixsonen etter eliteseriekampen mellom Hamkam og Sandefjord Fotball på Briskeby Stadion i Hamar andre påskedag.Foto: Lise Åserud / NTB

Det kunne blitt utligning og balanse i regnskapet noen minutter etter pause. Mohammed Ofkir var helt igjennom – men ble hindret på veien. Hadde Ofkir falt så hadde det nok vanket et rødt kort – og kampen kunne fått en annen vending. – Jeg følte at det var fri bane til mål. Jeg valgte å holde meg på beina – og satse på scoring. MEN avslutningen min ble for dårlig. Mohammed Ofkir forteller om situasjonen som kunne endret det hele. Etterpå fikk vår mann skryt for fair play av både publikum, motspillere og TV-kommentatorer.

Og Ofkir er også klar på at dette var en kamp som SF raskest mulig må få ut av systemet. – Det er 27 kamper igjen – og det er ingen grunn til panikk. Dette var en elendig dag på jobben for hele kollektivet. Virkelig skuffende. Nå må vi analysere hva som gikk galt – komme oss opp på hesten igjen – og heldigvis er det snart kamp igjen. Allerede til lørdag er det Strømsgodset i Drammen. Da må vi vise oss fra en bedre side. Og det skal vi. Spilleren fra Groruddalen er innstilt på revansje – både for sin egen del og for resten av gjengen.

For like før pause så fikk Vegard Kongsro (ex. Bodø-Glimt) uforstyrret nikke inn ledermålet etter passivt forsvarsspill – og som Hans Erik Ødegaard var inne på – svakt duellspill i forkant. I banespillet så hadde gjestene fra Sandefjord ballen mest. MEN de store sjansene uteble – nærmest var vel Alexander Nilsson med en suser fra 20 meter som Hagen i HamKam-buret så vidt fikk reddet til hjørnespark. Og etter pause så delte SF-spillerne ut nye gaver – og det ga  Hasan Kurucay sjansen fra 20 meter. – Jeg så at det var plass i det lengste hjørnet bak Storevik – og jeg traff klokkerent. Hasan Kurucay forteller hvordan kampen i realiteten ble avgjort.

For deretter gikk lufta ut av SF-ballongen. Og bare fire minutter seinere så fikk Jonas Enkerud stå mutters alene inne i feltet og skalle inn nummer tre. – Vi gjorde en liten formasjonsendring etter 10 minutter – og vår plan B fungerte optimalt. Etter det så hadde vi kontroll og vant fortjent. HamKams danske trener Jacob Michelsen har all grunn til å være fornøyd med kvelden.  

Annonse fra Eliteserien: