Meget solid første omgang av hjemmelaget

- Så slapp vi Viking altfor lett inn i kampen etter pause…

(Sandefjord Fotball-Viking 2-2). Hans Erik Ødegaard fikk en ny mann på skadelisten allerede etter få minutters spill – og er med rette oppgitt over dommerens passive inngripen. – Forrige gang vi møtte Viking i Stavanger så måtte Mats Haakenstad forlate banen med hodeskade etter en voldsom takling. Nå skjer det samme igjen. Du ser her på reprisen at Viking-spilleren kun har fokus på mann – og ikke ball. Det endte med ny hodeskade – og Franklin Nyenetue rett på sykehus. Spillerne skal beskyttes. Dette var ikke bra. SF-trener Hans Erik Ødegaard har et godt poeng.

For det var en unødvendig hard inngripen – som sendte Franklin ut og på sykehus. Inn kom Youssef Chaib – og han gjorde en glimrende jobb. Hans Erik er trener for et lag med en skadeliste lang som et vondt år. – Vi er tynne – og på torsdagens trening så var vi 10 hele mann til stede – pluss to halve. Sett ut ifra dette så må jeg berømme gutta for en heltemodig innsats. De gir alt. Likevel bittert å lede 2-0 til pause – og bare klare uavgjort. MEN sett under ett så var det vel et rettferdig resultat. Vi gjorde en del ukloke valg i andre halvdel, men det kom jo også selvfølgelig av at vi ble skikkelig slitne. Hans Erik Ødegaard er selvsagt bekymret over sykejournalen til SF-laget, men lover å stille med 11 i fredagens oppgjør mot Rosenborg.

Mohamed Ofkir og Patrik Gunnarsson under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Viking på Release Arena.Foto: Geir Olsen / NTB

Det startet – som vanlig – med at Mohamed Ofkir åpnet ballet etter bare ni minutters spill. Youssef Chaib – hadde nettopp kommet inn for Franklin Nyenetue – og fosset fram ute på sin venstrekant. Innlegg – en herlig flikk fra Ruud Tveter – og Ofkir fikk brukte venstreslegga si fra 16 meter. Vi var i føringen. Og vi økte etter 20 minutter. Da var det nevnte Youssef Chaib som spilte hovedrollen. Han vendte bort David Brekalo – og feide inn nummer to fra 16-meters streken. En perle. Og vi kunne gå til pause med 2-0 ledelse. Fullt fortjent.

MEN så forandret kampen karakter – og scoringer av Kevin Kabran og innbytter Herman Haugen skapte balanse i regnskapet. Og det endte 2-2 – og det var den sjette uavgjorte kampen på 18 møter mot Viking. Og de har ikke slått oss siden 2015. Sånn er det. Og Mohamed Ofkir – som Viking er på jakt etter – lagde sitt niende seriemål for sesongen – og var i fyr og flamme igjen. Spesielt god var han i første halvdel. Vi skal også berømme Jesper Taaje for sitt solide stopperspill – han var i spissen for et hardt arbeidende kollektiv. – Jeg var alene igjennom – og burde satt inn 3-1 helt mot slutten. Og da ville kampen vært avgjort. Isteden scorer Viking utligningsmålet i angrepet etter. Det er bittert. Vi skal jo alltid ha tre poeng hjemme – og spesielt når vi leder 2-0 – så skal vi klare seieren. MEN alt i alt er vel uavgjort riktig. Vi hadde jo hver vår omgang. Ofkir summerer opp etter et nytt uavgjort resultat på hjemmegress. Etter heltemodig innsats fra alle mann…