Meget overbevisende seier mot «Kåffa»

Nå er neste kamp mot Aalesund i Marbella….

(KFUM-Sandefjord Fotball 0-3)

Ødegaard og Tegstrøms gutter hadde tatt turen over fjorden til Sarpsborg for å møte KFUM fra Oslo. Det gikk helt etter planen. Så langt i år er det bare Eliteseriekollega Lillestrøm som har scoret på oss. Denne gang måtte gutta fra Ekeberg dra målløse hjem. Det tok nesten en omgang før Aleksander Ruud Tveter igjen fikk hull på byllen. Et langskudd fra 18 meter gikk sånn nogen lunde rett på keeper Emil Ødegård. Han burde selvsagt holdt ballen fra Ruud Tveter utenfor egen mållinje – men den glapp inn bak han. Detter skjedde en drøy halvtime inn i matchen. Så måtte dommer Tom Harald Hagen sjekke med VAR om scoringen skulle godkjennes. Det tok vinter og votter. Hele fem minutters avbrekk ble det – før vi noterte Aleksanders tredje scoring for året.

Det som kanskje var det alle gledeligste med førsteomgangen – i tillegg til at SF framsto strukturert og disiplinert i alle ledd – var gjensynet med Sander Risan Mørk. Han ble som kjent skadet i den femte serieomgangen i fjor – og har vært uten kampdrakt siden. Han forsvant i garderoben etter 31 minutter – MEN Sander fikk sine første minutter etter et snaut år på treningssenter og ergometersykkel. Det varmet. Det ble byttet i pausen – det ble byttet fire nye etter 71 minutter – og tre til 10 minutter før slutt. Hele stallen fikk kamptrening. MEN før innbyttene så hadde vi både gått opp til 2-0 etter et hjørnespark. Det ble opplyst over høyttaleren at det var et selvmål. Så satte Fredrik Pålerud inn en retur fra et skudd fra Danilo Al-Saed. Og dermed så var punktum satt. Solid innsats. Over hele fjæla.

Selv om fotball på ingen måte er matematikk – så er det verdt å nevne at forrige helg så slo KFUM til med hele 5-0 over Ham/Kam. MEN det gir uansett litt ekstra selvtillit. Vi har verdt inne i en hard treningsperiode med snø og kulde. Nå venter et 10-dagers opphold i Spania. Fra 10. Februar. Der skal vi møte Aalesund og Rosenborg. Selv om gutta etter kampen her i Sarpsborg skal ned til den årlige SF Awards i Sverige – så blir det nok en meget kontrollert feiring blant sponsorer og andre SF-folk denne helgen. For det blir hard kamp om plassene på dette SF-laget i 2023. Denne gangen var igjen Danilo Al-Saed positiv ute på sin kant – MEN vi la også merke til unge Vetle Walle Egelis ro og stødige pasningsfot. Ellers så var det en hardtarbeidende gjeng som komfortabelt slo det solide OBOS-laget fra hovedstaden.

Annonse fra Eliteserien: