Med seier vil Lillestrøm innta tabelltoppen

- Hvem hadde trodd det for to år siden….

Lillestrøms Daglige leder Robert Lauritsen har vært med lenge – og husker tilbake til 2020. – Vi lå en stund på 10. plass i OBOS-ligaen – og opprykk virket litt i det blå. Likevel kjørte den nyansatte hovedtreneren Geir Bakke på med sin plan – og sammen med sin assistent Petter Myhre – så var de lojale til sin og klubbens strategi. Vi vet jo alle at det endte med opprykk – og at vi nå med seier mot Sandefjord kan gå til topps på serietabellen. Om jeg ikke skal si at nedrykket fra Eliteserien var nødvendig – så var det i hvert fall et tupp bak som hele organisasjonen behøvde. Det har jo tiden vist. Robert Lauritsen leder nå et LSK som fungerer på alle områder.

For det var «krisetilstander» i og rundt Åråsen da LSK etter 45 strake sesonger på øverste nivå – rykket ned foran et sjokkert hjemmepublikum. Dramaet mot Start i kvalifiseringen den gang ble på mange måter et vendepunkt. – Jeg husker at det var risikabelt å forlate Åråsen etter kampslutt og nedrykk. Jeg dro derfra nærmere halv ett på natten. Dagen etter skulle det være sponsorfrokost – og jeg var spent på om det ville komme noen. Da jeg dukket opp var det stappfullt. Jeg har aldri verken før eller siden merket makan til varme og optimisme. Hele regionen ville være med videre. Det var helt vilt egentlig. Og etter opprykket – så har det bare gått en vei. Robert Lauritsen og Romerikes stolthet seiler på en medgangsbølge om dagen….

Lillestrøms trener Geir Bakke og assistenttrener Petter Myhre under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Aalesund på Åråsen stadion.Foto: Terje Pedersen / NTB
Lillestrøms trener Geir Bakke og assistenttrener Petter Myhre under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Aalesund på Åråsen stadion.Foto: Terje Pedersen / NTB

Før den fem-dobbelte serievinneren rykket ned – så hadde trenden i mange år vært negativ. De kjempet ofte om å unngå nedrykk – så det kom ikke som et sjokk på det nøytrale fotball-Norge da det virkelig skjedde.  – Vi måtte sette en fot i bakken. Det ble ansatt ekstern ekspertise da vi skulle velge trener (e). Det viste seg at etter en omfattende prosess så falt valget på duoen Bakke/Myhre. Det er vel ingen hemmelighet at styret i klubben ikke var like samstemte. Heldigvis så ble det Geir og Petter. Og nå er vi svært nøye på hvem som kommer hit til klubben. Både trenere, spillere og ansatte i administrasjonen må passe inn her. Alle avdelinger snakker godt sammen – og samarbeider tett. Det er en forutsetning for suksess etter min mening. Daglig leder Lauritsen har tydeligvis funnet formelen.

Og Lillestrøm galopperer videre – og her i SF har vi en middels statistikk å slå i bordet med mot lørdagens motstander – i hvert fall når det gjelder seriespill på øverste nivå. Hjemme har vi spilt mot gutta fra Romerike ved åtte anledninger – og står med fire uavgjorte og fire tap. Vi husker sikkert fjorårets batalje som endte 1-1, men som bortefansen trolig gikk seirende ut av på tribunen. Alt i alt har vi spilt 16 kamper mot LSK i eliteseriesammenheng – og det har bare blitt en seier. Vi slo dem borte da vi for første gang var i toppdivisjonen. I 2006. – Vi har statistikken på vår side, men jeg tror det blir tøft og jevnt på lørdag. Vi mer enn noen andre vet at det snur fort i dette spillet. Det er ikke så lenge siden vi var under midten på tabellen – i OBOS. Avslutter Robert Lauritsen.

Annonse fra Eliteserien: