Maudo Jarjué er klar for Sandefjord Fotball

Midtstopperen har signert på en avtale ut sesongen

Den storvokste midtstopperen Maudo «Chuka» Jarjue er klar for SF på permanent basis. Gambieren – som også har dobbelt statsborgerskap til Guinea-Bissau – kommer hit fra den svenske toppklubben Elfsborg. Der skrev han kontrakt fra begynnelsen av januar i 2022 – og den avtalen hadde utgang den siste datoen i 2024. Nå er han imidlertid vår «eiendom». 26-åringen har hatt en mildt sagt omflakkende fotballtilværelse. Han spilte som ung gutt hjemme i Gambia for Wallidan – som holder til i Banjul. Da han var 17 år dro han til sin bestemors fødeland – Guinea Bissau – og spilte en sesong i Nuno Tristao. Før han pakket fotballutstyret sitt året etter – og slo seg ned i distriktet Braga i Portugal. Der ble det spill i Gil Vicente. Laget ligger for øvrig på 9. plass i den øverste ligaen i Portugal. Vi nevner også at Maudo Jarjue har to A-landskamper for Gambia. 

Maudo Jarjué har to A-landskamper for Gambia. Foto: Jørn W. Granerød Horntvedt, Sandefjord Fotball
Maudo Jarjué har to A-landskamper for Gambia. Foto: Jørn W. Granerød Horntvedt, Sandefjord Fotball

Men vår venn «Chuka» dro videre. Nå ble det en skikkelig langtur – og han endte opp i Sabail. Klubben ligger i hovedstaden Baku i Aserbajdsjan. Der var han fram til 2019 – før det ble Austria Wien. Og den østerrikske klubben lånte ut Jarjue til Elfsborg på slutten av 2021 – og der overbeviste han stort og ble etter endt låneopphold permanent knyttet til den ærerike svenske toppklubben. De har blant annet vunnet det svenske seriemesterskapet seks ganger – det seneste i 2012. Maudo Jarjue spilte 19 kamper den høsten han ble lånt ut – og det var nok til kontrakt. Siden har det blitt litt mer beskjedent med spilletid – og det har totalt blitt 30 obligatoriske kamper for svenskene. Nå er han fast knyttet til SF ut 2024. Og han har allerede overbevist på de to treningene han har vært med på.

Jarjue er en type som sikkert vil bli nyttig for oss. Han er tydelig i kommunikasjonen – og snakker mye på treningene. En som styrer og steller. Han spilte nylig i en treningskamp for Elfsborg mot Odd – og var solid. Også kjenner trener Andreas Tegstrøm godt til assistenttreneren i Elfsborg – og har fått gode referanser på «Chuka». Han har ifølge rapportene en god «skadehistorikk» – og er i god form. Vår fysiske trener Arnor Snær Gudmundsson var begeistret fra første minutt – og det er et godt kvalitetstegn. Vi her i klubben har hatt Jarjue på vår ønskeliste en lang stund – fordi vi nettopp har vært på jakt etter en tøff, tydelig og duellsterk midtstopper. Vi ønsker Maudo Jarjue velkommen til SF.

Annonse fra Eliteserien: