Martin spilte strålende i debuten...

- Dette ga mersmak...

Martin Gjone fyller 19 år den 29. Mai – og har allerede debutert fra start av i Eliteserien. ( På bildet over ser vi Martin (22) i sin første Eliteseriekamp fra start). Og han kom fra debuten med æren i behold – og vel så det. Vi noterte en pasningsfeil – og en litt barsk takling som ga LSK et frispark i farlig sone – ellers prikkfritt og bunnsolid i samtlige 90 minutter. – Jeg vet hva du tenker på når det gjelder frisparket – der kunne jeg kanskje vært litt mildere. Ellers er jeg strålende fornøyd. Jeg var ikke så fryktelig nervøs før kampen – mer spent og forventningsfull. Når jeg først var utpå der – så slapp nervene helt. Det er bare så forbannet at vi ikke fikk med oss noe rent resultatmessig. 0-1 mot Lillestrøm hjemme – det svir skikkelig. Jeg spilte også mot dem i treningskampen oppe i LSK-hallen i vinter. Der spilte vi 2-2 – og det var også en positiv opplevelse for min del. Martin Gjone fra Kvelde har markert seg her på Jotun Arena – og vil få flere sjanser.

Han hadde vært borte fra fotballen i en lang periode – før han gjorde comeback i treningskampen mot Lillestrøm. – Jeg hadde et stressbrudd i venstre ankel – og var borte fra august til desember i fjor. Så ble det endelig fotballtrening – og i oppkjøringsperioden så ble det mye spilletid i treningskampene. Og da den faste midtstopperen Stian Kristiansen måtte melde forfall på grunn av sykdom – så fikk jeg sjansen. Og det skal trener-duoen Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm ha – de er ikke nervøse for å slippe til oss unggutta. Også Sebastian Holm-Mathisen fikk jo en halvtime mot LSK. Nå er premieren min over – og det ga meg en god porsjon selvtillit og mye trygghet. Martin har blant annet sammen med Storm Bugge Pettersen (på bildet over) fått A-lagskontrakt som varer ut 2026-sesongen. Her finnes det godt om tid – for begge har planer om å etablere seg på Eliteserielaget her i klubben. Storm har til gode å få spilletid i vår øverste liga. Det er nok bare et tidsspørsmål….

 

Martin tror likevel at når Stian er tilbake igjen etter sykdom – så blir det trolig plass på innbytterbenken. – Vårt faste par i midten bak – Stian og Fredrik Berglie – har jo vært sterke sammen så langt. Jeg skal gi bånn gass på alle treningene framover, men har realistiske forhåpninger når det handler om ny startplass mot Fredrikstad til søndag. Likevel synes jeg jo at samarbeidet med Fredrik Berglie gikk knirkefritt. Lett å spille sammen med han – og i tillegg er han en likandes kar. Vi har funnet tonen – og vi har også tidligere spilt sammen. I hjemmekampen mot Sprint/Jeløy i fjorårets 3. Divisjon – så var det vi to som dannet vårt midtforsvar. Vi vant for øvrig 2-1. Nå er det viktig at jeg beholder konsentrasjonen og intensiteten på alle treninger framover. Jeg må for all del ikke slippe meg ned. Dette ga mersmak. Vårt unge stoppertalent har unnagjort premieren – og er selvsagt sugen på mer Eliteseriespill.

Annonse fra Eliteserien: