Martin Gjone er framtiden.....

- Griper sjansen når jeg får den...

Nettopp fylt 19 – og med en stor fotballframtid foran seg. Vi snakker om unggutten fra Kvelde – som har kontrakt med SF ut 2026-sesongen. Nå er midtstopper Stian Kristiansen ute – etter sitt røde kort mot KFUM den 2. Juni. (På bildet over ser vi Martin i kampen mot KFUM - han greide seg bra etter at han kom inn som innbytter - foto NTB). – Jeg håper jo på plassen ved siden av Fredrik Berglie – men det blir en tett fight med Maudo Jarjue. 26-åringen fra Gambia med fortid fra blant annet Elfsborg og Slovan Bratislava er en tøffing – sterk i duellene og en god hodespiller. Vi er gode lagkamerater, men begge ønsker selvsagt å spille fra start av når seriespillet går i gang igjen mot Ham/Kam hjemme neste torsdag. Sånn er dette gamet. Først er det treningskamp mot Fredrikstad – og det gjelder å vise seg fra sin beste side på alle treninger. Vi er heldige her i klubben – for vi blir stort sett utelukkende målt på hva vi gjør på feltet. Martin er nettopp ferdig med tirsdagens økt – og han er som alltid i strålende humør….

 

For så langt i sesongen 2024 er det Stian Kristiansen som har åpnet opp for Martin. – Jeg fikk beskjed om å gjøre meg klar – bare et par timer før årets første hjemmekamp på nye Jotun Arena. 21. April. Stian var blitt syk – og jeg fikk muligheten. Fikk ikke tid til å tenke så altfor mye – det var bare å ta på seg støvlene og gå utpå. Følte i etterkant at det hadde gått bra. Men jeg hadde jo full forståelse at når Stian igjen var frisk – så gikk han inn i startelleveren igjen. Jeg må jo være tålmodig i denne bransjen. Vi må huske på at vi er på det aller ypperste nivået i Norge – og jeg har allerede fått prøve meg i Eliteserien. Og etter flere kamper på innbytterbenken – så ble det igjen min tur etter en drøy halvtime mot KFUM i den siste kampen før sommerpausen. Og igjen steppet jeg inn for Stian – som var uheldig å pådra seg rødt kort mot «Kåffa». Gjone summerer opp 2024 – og kan konstatere at han har 140 minutter på banen i vår øverste divisjon. Også mot nykommerne fra Oslo så greide Martin seg meget bra.

 

Likevel så har han begge beina godt plantet på jorda – og vet at det er mange ting å rette opp før han er «utlært». – Jeg vil først og fremst prioritere hodespillet mitt – forbedre meg både offensivt og defensivt. Også må jeg bli bedre til å forsvare meg rent generelt inne i egen boks. Og selv om jeg har ganske så høy toppfart – så gjelder det å bli bedre på de første meterne. Eksplosivitet er et stikkord i denne sammenhengen. Egentlig må jeg bli bedre på alt, men det er vel noe som alle unge spillere sier. Jeg er imidlertid god på å bevare roen i vanskelige situasjoner – også har jeg en bra pasningsfot. Nå har jeg søkelyset rettet inn mot FFK – og ikke minst Ham/Kam. Vi har ikke helt hatt taket på det laget de siste sesongene. Det er på tide å endre på den statistikken. Avslutter Martin Gjone – som spilte aldersbestemt for Kvelde før han meldte overgang til Nanset. Der traff han på brødrene Walle Egeli. – Jeg er et år yngre enn Vetle, så jeg spilte mest på lag med hans bror Sindre. Gode spillere begge to – og gode kompiser. Vår mann fra Kvelde har noen viktige fotballdager framfor seg….

 

 

Annonse fra Eliteserien: