Markedssjef Kjartan Salvesen har svaret

Da Viking rykket ned så startet eventyret….

Kjartan Salvesen er en kjent skikkelse i Stavanger – nå i det siste er han mest fokusert som en meget kreativ og iderik markedssjef for byens stolthet – Viking. Vi undrer jo litt på hva som har skjedd i oljebyen – hva er oppskriften – hvordan knakk de koden – hvordan fikk de fylt opp stadion igjen? – Vi måtte rykke ned for at byen skulle våkne. Her levde alle på gamle meritter – fra seriegull og eksklusive årganger med kvalitetsspillere – så hadde publikum fått helt urealistiske mål for laget. Hvert tap var en katastrofe. Folk gravde seg helt ned i kjelleren. Alt var ræva. Idol-vinneren fra 2004 er en god sanger – men han er jaggu god som forretningsutvikler også…

Kjartan er en hyggelig kar som villig deler sine 12 år som ansatt i klubben – og hvorfor alt snudde. – med oss. - Ingen sparker til noen som ligger nede. I 2017 da nedrykket var et faktum – så fikk hele byen sympati for særlig de som var involvert i klubbdriften. Og for den gamle merkevaren Viking selvsagt. Det ble slutt på sutringen til de gamle seriemestrene på «ærestribunen» – nedlatenheten gikk over til kjærlighet – og plutselig så sto alle sammen om snuoperasjonen. Hjerte og sjel fant veien tilbake til stadion. Alle ville være med på oppturen. Vi trengte en på tryne – det viser historien. Salvesen er i god flyt – og deler sine erfaringer med oss.

Og så kommer det aller viktigste – ifølge markedssjef Salvesen. – Vi byttet ut alle i dress (symbolsk bilde) – med folk som elsket klubben – som var kreative – litt gale – og som kunne sine ting. Vi ville ha ansatte som så sine medmennesker – som møtte alle med respekt – og som ikke lot seg stoppe av noen verdens ting. Folk som brydde seg om andre folk – rett og slett. Det ble en skikkelig opprydding. I min verden er rette folk på rette plasser ikke bare viktig, men helt avgjørende. Nå har vi riktige personer i alle «lagdeler». Kjartan ønsker på ingen måte å henge ut noen, men snakker på generell basis. Dette er jo en suksessformel overalt. 

Det var jo også en kjensgjerning at økonomien før nedrykket i 2017 var håpløs – og at det hersket en ukultur i og rundt klubben. – Vi rykket opp i 2018 – spilte Eliteserie året etter og endte opp med cupgull. I 2020 ble det femteplass i serien – og i fjor ble det bronse. Og hva det blir i år vet vi jo ikke – men vi snakker ikke om gull her i Viking. Vi vet at for eksempel Molde har en bredere stall enn oss – og at vi ikke tåler at våre nøkkelfolk forsvinner i sommervinduet. Det er ingen hemmelighet at Veton Berisha betyr enormt – både på og utenfor banen. Han er en publikumsmagnet sammen med spisskollega Zlatko Tripic. Vi ser gjerne at de blir her i Stavanger. Forteller Kjartan Salvesen – som nå leder markedsavdelingen i en toppklubb i voldsom medvind. Fulle tribuner, tidvis topp kvalitet ute på banen og en drive i administrasjonen som – ifølge Kjartan – er enorm. Nå er det vår tur til å oppleve et syngende kjempekor på Felt O på søndag….

Annonse fra Eliteserien: