Marcus og Filip tilbake for fullt....

men tap for SF2 mot lederlaget Pors...

(SF2-Pors 0-2, 3. Divisjon, avdeling 2 – Jotun Arena). Både Marcus Melchior og Filip Bjune-Loftesnes startet kampen mot lederlaget Pors. Vi noterte at Marcus fikk 12 minutter som innbytter i fredagens treningskamp mot Fredrikstad. Og nå ble det drøye halvtimen – før han ble erstattet av Halvor Midtveit. Den gamle Skeid-spilleren ble skadet den 3. Februar i en oppkjøringskamp mot Moss – og har hatt en lang rekonvalesensperiode – før han nå virker å være tilbake igjen på jobb. For fullt. Han var positiv den tiden har var med – og var arbeidsom og konstruktiv i sin sentrale midtbanerolle. (På bildet over ser vi Melchior bakerst i duell med Filip Ottosson på trening – nå er han heldigvis i kampmodus igjen – foto NTB). Det er betryggende. Når det gjelder Filip Loftesnes-Bjune – så har han vært i aksjon litt lenger en Melchior – men også han har vært lenge ute med skade. Nå spilte han hele matchen som høyreback – og var meget sentral og god i det oppbyggende spillet. Spesielt før pause. Og det siste bidraget fra den faste A-gjengen i klubben – Alf Lukas Grønneberg aller bakerst – var vel alt i alt banens beste aktør. Bare så synd det det ble tap mot topplaget. Selv om det var spillemessig framgang fra bortekampen mot Madla sist (0-4).

 

Samir Saric – hovedtrener for SF2 – var også sånn delvis fornøyd med hva som skjedde utpå det våte kunstgresset. – Bare så ergerlig at vi slipper inn et billig baklengs på dødball. Det skal strengt tatt være unødvendig. Vi gir bort et hjørnespark – og ballen blir slått inn i vårt straffefelt. Der får Kjetil Svarteberg stå ganske så alene – og nikke inn ledermålet. Selv om vi hadde flere sjanser til å putte på – så var vi igjen altfor dårlige i den siste tredjedelen. Vi mangler besluttsomhet og kreativitet når vi kommer i nærheten av motstanderens mål. Og vi blir tatt litt på fysikken – og rutinen. Vi merker at vårt lag nesten utelukkende består av veldig unge spillere. Du ser at Pors har sterke og erfarne 30-åringer blandet med yngre folk – den mixen mangler vi. Samir summerer opp etter at gjestene setter punktum for all spenning med å score godt inne på overtiden.

 

Og nå er det bekymringsfullt å lese tabellen. SF2 er nede i nedrykkskampen. Med begge beina. – Det er helt avgjørende at vi beholder plassen i divisjonen. Jeg har sagt det før – at det er enorm stor forskjell på 3. og 4. Divisjon. Det er ingen tvil om at vi må mobilisere. Vi har så mange store talenter her i klubben – at de fortjener en utviklingsarena som vi spiller på nå. Vi trenger poeng. Vi må begynne å vinne. Ganske så snart. Samir er selvsagt bekymret over tabellsituasjonen. Men tilbake til det som skjedde utpå gressteppet. Som sagt så tok bortelaget ledelsen da det var igjen om lag 10 minutter av første omgang. Vi noterte et frekt raid av innbytter Lamin Huchard Nije og et skudd av Ole Wingsternæs som ble blokkert i siste sekund. Dette skjedde etter pause. Vi registrerer også at Ole spilte sin første tredjedivisjonskamp for året. Han ble som kjent skadet på A-lagets treningsleir i Spania i februar. Det skjedde litt på slutten. Først fikk Andreas Fredheim sitt andre gule – og helt på tampen – fikk innbytter Truls Kristian Meen sette inn seiersmålet. Først en fin redning av Grønneberg – men returen ble headet i mål av Meen. Dermed forsvant også håpet om poeng….

 

Annonse fra Eliteserien: