Marcus er på vei tilbake....

- men sliter med tålmodigheten....

Den 3. Februar var nykommeren fra Skeid – Marcus Melchior – en av banens fremste aktører i treningskampen mot Moss. Han var initiativrik og frisk på vår midtbane – og det så veldig lyst ut. (På bildet over ser vi Marcus slik vi ønsker å se han på treningsfeltet - foto NTB).– Så merket jeg at noe var galt nede i ankelen, men du vet ny klubb og nye trenere. Jeg ville jo for en hver pris overbevise alle om at jeg var god nok. MEN det var såpass smertefullt at det måtte bli en legesjekk. Der fant vi fort ut at det var fem avrevne leddbånd – og i tillegg et lite brudd. Det ble operasjon – og en estimert rekonvalesensperiode på et halvt år. Det var et vellykket inngrep – og opptreningsperioden ble nedjustert til fire/fem måneder. Likevel var det en real trøkk – og det var en brutal beskjed å få. Og tålmodighet er ikke min aller beste egenskap. Det har vært anstrengende å se sine lagkamerater kjempe utpå banen, mens jeg har vært i sivilt på tribunen. Aller helst ville jeg selvsagt bidratt ute i «krigen». Nå nærmer det seg endelig et comeback – og A-laget spiller jo mot Fredrikstad på fredag. Og på lørdag er det SF2 sin tur – de møter serieleder Pors. Noen minutter blir det trolig i en av de to matchene. Det viktigste er å få litt spilletid. Uansett. Det har vært noen lange måneder. 23-åringen fra Oslo melder seg til tjeneste igjen. Og han har vært savnet….

 

Og det har ikke stått på disiplin og treningsvillighet hos den gamle Skeid-spilleren. Han står oppført med 80 obligatoriske kamper for den gamle storheten. – Jeg har vært en liten sving i Oslo – men har tilbragt mye av sommerpausen her. Trent på egenhånd og hatt fellesøkter med U21-laget. Jeg merker ingen smerter i ankelen, men litt hoven er den når belastningen øker. Det er visstnok vanlig. Ingen fare. Likevel er det opplagt at det tar litt tid før maskineriet er i full gang igjen. Jeg har kjørt et opptreningsløp og hatt stor hjelp av vår fysioterapeut Matias Moen Skoglund – og selvsagt vår fysiske ansvarlige – Arnor Snær Gudmundsson. De har full kontroll – og er fagfolk til fingerspissene. Jeg har blitt faset inn på en fornuftig måte – når det kommer til selve fotballøktene med A-laget. Nå gjelder det bare for mitt vedkommende å ha litt is i magen – og dempe den aller verste utålmodigheten. Jeg vil jo helst spille. Marcus er heldigvis på full fart tilbake. Og selv om han ennå ikke har debutert i Eliteserien – så har han god tid på seg til akkurat det. Han har kontrakt med klubben ut 2026-sesongen.

 

Før han kom hit til byen – så hadde han tre fulle sesonger med Skeid. To i OBOS-ligaen – og en i PostNord (2. Divisjon). - Jeg ser som alle andre på tabellen, men er i likhet med mine kompiser ikke altfor bekymret. Det er rekordjevnt – og med uttelling i våre to neste hjemmekamper (Ham/Kam og Tromsø) – så rykker vi framover i køen. Likevel er det ikke bare å lene seg på at vi har en kamp til gode – og at vi skal spille hjemme på Jotun Arena. Poengene kommer på ingen måte av seg selv. Her må det kjempes om hver eneste ball. Jeg tror at vi med noen små justeringer – igjen er på vinnersporet. Prestasjonene og spillemessig så har det jo vært godkjent. Nå gleder jeg meg til å bidra. Enten blir comebacket mot FFK – eller dagen etter mot Pors. Marcus Melchior er tilbake igjen på jobb….

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: