Marcus er allerede varm i SF-trøya.....

Det ser bedre ut enn noen gang

Vår nykommer fra Oslo og Skeid – har allerede fått seg ny leilighet i Storgata her i Sandefjord – og skal få tingene sine på plass i løpet av uka. Og på lørdag er det Moss på Gamle Stadion. (Her ser vi Marcus sammen med en annen nykommer Andreas van der Spa – inne i varmen begge to – bildet over). – Har jo bodd på hotell inntil nå – og det har vært strålende det – MEN gleder meg veldig til å få mitt eget. Bor midt i sentrum – kort vei til alt. Det passer utmerket. Også må jeg påpeke at alle spillerne – gamle som nye – er en inkluderende og sympatisk gjeng. Alle mann. Og for de som kjenner SF godt – så mener de fleste at dagens tropp ser bedre og fyldigere ut enn noen gang. Det har vært en fin-fin første periode i ny klubb – og på et nytt nivå. Merker jo først og fremst at her må man være ekstra nøye – og påskrudd hele tiden. Feil får følger. Større enn tilfellet var i OBOS-ligaen. I min første kamp mot Sarpsborg 08 – så hadde jeg nettopp kommet meg tilbake etter sykdom. Var nok ikke helt duggfrisk – og har nok et ekstra gir inne. Det kommer. Marcus Melchior fyller 23 neste fredag (9.Februar) – og mener selv at det er på tide å etablere seg i Eliteserien.

 

Og etter ryktene å dømme – så har Marcus vist seg fram på enkelte treninger – litt ekstra. – Det går selvsagt litt opp og ned – men noen ganger føler jeg at potensialet mitt vises – men foreløpig altfor varierende. Mange mener jo at jeg spilte min beste fotball i 2022 – men der er jeg ikke helt på linje. Laget fungerte bedre da – og da blir det automatisk lettere å gjøre seg bemerket. Personlig er jeg sikker på at det var en bedre utgave av meg som spilte i fjor – men så lenge Skeid ikke fungerte like bra som året før – så var heller ikke jeg så synlig. I år har jeg ambisjoner om å spille meg til fast plass – og markere meg. Det skal ikke bli like lett å unngå å få øye på meg denne sesongen. Og det er kanskje min største utfordring framover – jeg er ofte litt for streng mot meg selv. Jeg finner alltid noen detaljer å plukke på – noen ganger kan det lønne seg å være mer fornøyd med egen innsats. Marcus synes det er på tide å ta ytterligere et steg som spiller. Det skjer i år…

 

Også har han fått nye trenere å forholde seg til – og så langt merker han også her en forskjell. – Det er lett å registrere at Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm er profesjonelle fagfolk. De er nøye – og de setter høye krav. De passer på oss – og det er herlig å se at de er minst like dedikerte som spillerne. De har alltid en tydelig plan. Med alt som gjøres. Det er nok selvsagt en forskjell på Skeid og Nordre Åsen – og Jotun Arena og Sandefjord Fotball. Sånn bør det jo være. Som sagt så ble jeg fanget av måten SF spilte på – og studerte dem litt ekstra – når interessen fra deres side kom på meg i fjor høst. Nå har jeg allerede fått en bekreftelse på at dette var riktig valg av klubb. Her kan nok mine kvaliteter passe godt inn. Så langt – alt godt. Marcus er klar for nye oppkjøringsøkter, treningskamper og 10 dager i Spania. Før alvoret starter 1. April i Trondheim. Bortekamp mot Rosenborg. En litt annen hverdag enn Marcus er vant med fra tidligere….

Annonse fra Eliteserien: