Marco og Jørn overtar ansvaret for utstyret

Store sko å fylle etter «Laffen»

Da materialforvalter Leif Arne Ness forsvant opp fra kjelleren her på Release Arena – og satte kursen for Molde og nye utfordringer – så sto plutselig plassen til hele klubbens utstyrsgeneral åpen. MEN materialforvalter-jobben har blitt besatt av to karer – som er også er godt kjent her i gangene oppe på stadion. Marco Antonsen og Jørn Halfdan Larsen-Englund skal føre arven videre – og det betyr kontroll døgnet rundt. På alt. Forgjengeren hadde alt på stell. – Vi er selvsagt klar over at vi tar over jobben til Norges desidert beste materialforvalter. Leif Arne Ness. Vi skal likevel gjøre alt vi kan for at alle skal bli fornøyde. Vi er motiverte til tusen. Den ene i duoen – Marco Antonsen – skal ha hovedansvar og fokus inn mot A-laget – MENS Jørn skal ha Akademiet og SF2 som høyeste prioritet. De skal likevel hjelpe hverandre og i fellesskap løse ale oppgaver knyttet til hele klubbens virksomhet. Det går nok bra….

Marco har en brutal fortid fra den gang han kom fra Irak og bosatte seg med familien i Tønsberg i 1994 – og utfordringene fortsatte hele veien gjennom barne- og ungdomstiden. – Jeg følte hele veien på et utenforskap – både i barnehagen og på skolen. Jeg var han stille og lydige eleven som gjorde som han ble tilsagt. Ikke noe tull. Helt til det smalt. I begynnelsen på ungdomsskolen så ble jeg en aggressiv, liten djevel som skulle prøve alt. Jeg kjørte løpet ut og det gikk selvsagt rett vest. Jeg flørtet først med hasj – gikk deretter over på tyngre stoffer – og det hele endte med kriminalitet og et opphold bak murene. Jeg ville hele tiden leve et så normalt liv som mulig – MEN fra jeg var 12 år, så tok åtte år og to behandlingsopphold – før jeg fikk mitt liv inn i ganske så normale former. Selvsagt har det blitt noen tilbakefall, men i det store og hele så har jeg fått orden på tilværelsen min. Marco summerer opp – og han er åpen og ærlig – vil på ingen måte skjule hva han har gjennomgått. Han har likevel kommet styrket ut av det hele..

Marco ble kjent i korridorene her oppe på stadion da han ble anbefalt å bli med på Gatelaget da de startet opp i 2015. – Jeg kom med helt i startfasen – og jeg har alt å takke lagkameratene der – og ikke minst – Roger Iversen, Petter Olsen og Morten Vestly. De tre er ledertrioen bak SFs Gatelag. De har alle vært gode rådgivere – og jeg er svært takknemlig for deres omtanke. Jeg har vært en sving i Drammen og Strømsgodset – men det var likevel befriende når jeg fikk telefon fra SF og et velkommen tilbake. Spesielt var min forgjenger – Leif Arne Ness – en skikkelig pådriver. Nå er jeg her – og er motivert for å gjøre en så bra jobb som mulig. Marco er klar til å overta kommandoen i kjelleren her på Release Arena.

Den andre halvdelen av «matris-duoen» - Jørn Halfdan Larsen-Englund – er også lommekjent i klubben. – Jeg husker at min debut her var som billettselger nede på Storstadion i 2006. Husker det som noe ekstra stort. Året etter ble jeg ansatt som assistent-trener for datidens juniorlag. Så har jeg fortsatt som oppmann, lagleder og trener for ulike aldersbestemte lag her i klubben. Og har blitt her siden jeg solgte billetter for 17 år siden. Jeg har også en litt voldsom fortid – selv om den ikke kan måle seg med min kollega Marcos. Jeg brakk nakken i 1998 – og ble arbeidsufør. Jeg hadde før den tid både jobbet som tømrer og lagersjef. Det var en drosje som feide meg ned – og etter den ulykken så ble det mye problemer. For mange piller, en opprivende skilsmisse og litt tunge tanker. Så snudde alt da jeg ble sendt på kurs av min gamle arbeidsgiver. Der traff jeg min nåværende kone Anne-Gro. Også kom Silje Kristine – som i dag er 13. Det gikk bra til slutt. Jørn har også passert noen høye hekker i løpet av livet…

Nå står de begge klare for å overta materialforvalter-jobben her i klubben. Det er som sagt store sko å fylle. «Laffen» har dratt – nå er det Jørn og Marco som styrer butikken…

Annonse fra Eliteserien: