Marc vil toppe fjoråret: – Forventer tøff kamp

Marc Vales (31) går på banen med gode minner når SF møter Molde på Aker stadion søndag ettermiddag. Samtidig er han ute etter å toppe fjoråret.

– Det er alltid utfordrende å møte Molde på bortebane, og nå er de også såret etter stortap mot Strømsgodset i forrige runde. Så vi forventer en tøff kamp, sier Marc Vales.

Den andorranske landslagsstopperen ble matchvinner da Sandefjord sjokkerte moldenserne i fjorårets møte.

Seks minutter inn i kampen scoret Vales det som ble kampens eneste mål.

NTB_DrfbiH4yjuA.jpg
Marc Vales jubler sammen med Rufo etter å ha scoret det som skulle bli vinnermålet mot Molde i fjorårets møte på Aker stadion. Søndag vil han gjerne gjenta bedriften. Foto: Terje Pedersen / NTB

Mangler seks poeng

SF endte fjoråssesongen på 11. plass med 35 poeng – en prestasjon som fikk fotballeksperter til å hente fram superlativene. Men ikke så lenge.

Før seriestart i 2021 ble Sandefjord Fotball igjen dømt nord og ned.

Men fem runder før slutt har SF nå god margin ned til nedrykkslagene – og mangler bare seks poeng på å forbedre prestasjonen fra 2020.

– Vi gjennomførte en solid kamp i Bodø sist, spilte på et høyt nivå, og var uheldig som ikke fikk med oss poeng også derfra, sier Vales.

– Forhåpentligvis kan vi få med oss poeng fra Molde også i år. Kan vi gjenskape prestasjonen mot Glimt, har vi en god sjanse.

Vil presse høyt

Det tror også Hans Erik Ødegaard, som sammen med Andreas Tegström er i ferd med å gjennomføre en sterk debutsesong som SF-trenere.

– Jeg er enig i at prestasjonen i Bodø var bra, men i deler av førsteomgang ble vi for lave i presset. Vi straffet dem når vi sto høyt, og jeg håper at vi også kan få til det mot Molde, sier Ødegaard.

I forrige serierunde ble Molde smadret av Strømsgodset, og reiste hjem fra Drammen med 0-6 i sekken.

– Det er ikke nødvendigvis en fordel for oss. Molde er ett av Norges beste lag, og er nok rimelig revansjesugne etter et sånt tap, tror SF-treneren.

I starten av uka hadde han få spillere på trening.

– I disse covid-tider er terskelen lav for å holde spillere borte ved forkjølelse og symptomer. Men i slutten av uka har vi heldigvis vært flere tilbake. Så det ser mer positivt ut igjen nå, forsikrer Ødegaard.

Uten toppscoreren

Dessverre er toppscorer Vidar Ari Jónsson ute med karantene. I tillegg er blant annet Deyver Vega og Harmeet Singh fortsatt skadet.

Men i kapteinens fravær er det en stolt Marc Vales som leder laget ut på Aker stadion. Etter en vårsesong uten mye spilletid, er 31-åringen plutselig forsvarskjempen i laget igjen.

– Jeg føler meg sterk, og håper at vi alle er klare for å kjempe oss til poeng i Molde, sier Marc Vales.

PS! Du ser Molde - SF på Discovery+ søndag kl 17.00.

Annonse fra Eliteserien: