Mange på prøvespill: – Noen har gått under radaren

To åpne dager med prøvespill i SF-akademiet ble en stor suksess. – Det er mye potensial i Vestfold, og noen kan på sikt bli SF-spillere, bekrefter utviklingsleder Martin Jensen.

Det er bare tre uker siden utviklingslederen sendte ut en e-post til Fotball-Vestfold. Først til alle klubbene for å informere om intensjonen bak de åpne treningsdagene. Så til alle som måtte ha interesse av det.

Og stor interesse kan vi trygt si at det var.

Nærmere 70 unge fotballspillere fra Holmestrand i nord til Stavern i sør deltok på de to åpne dagene. Det var tre årganger som henvendelsen gikk ut til denne gangen.

Blir bedre kjent

– Målet med dagene var først og fremst å gi spillere som er motiverte og som liker å trene mye, en mulighet til å bli bedre kjent med Sandefjord Fotball og nivået på andre spillere i sitt årskull, forklarer Martin Jensen.

Alle født i 2008 spilte to omganger av 30 mininutter. Spillere født i 2006 og 2007 spilte fire omganger av 25 minutter.

– Vi har god oversikt over disse kullene gjennom samarbeidet med fotballkretsen og NFF Landslagsskolen. Men åpne treninger gir oss mulighet til å bli bedre kjent med flere Vestfold-spillere. Vi fikk nok se spillere som kanskje har gått litt under radaren i de siste to års koronanedstengninger, poengterer utviklingslederen.

Han er godt fornøyd med det spillerne viste fram.

Tren mye og riktig!

– Vi opplever at det er mye potensial i Vestfold generelt, og det var det også blant spillerne som møte opp. På sikt kan noen av dem forhåpentligvis bli toppspillere for SF eller andre klubber, sier Jensen, og understreker at jobben er det spillerne selv som må gjøre.

– For å ha mulighet til å bli toppspiller er det viktig at samtlige  fortsetter å trene mye og riktig ute i klubbene sine.

Og til alle som ikke fikk med seg de åpne treningene denne gangen:

– Etter den massive responsen og alle positive tilbakemeldinger, kommer vi helt sikkert til å gjennomføre flere slike tiltak framover, forsikrer Martin jensen, og ønsker spillere og moderklubber god jul og godt nyttår.

IMG_3371.jpg
Nærmere 70 unge fotballspillere fra Holmestrand i nord til Stavern i sør deltok på de to åpne dagene. Foto: SF-akademiet

 

Annonse fra Eliteserien: