Lykketreff avgjorde på Lerkendal....

- Vi blir brutalt straffet....

(Rosenborg-SF 2-0, Lerkendal Stadion). Ole Sæter hadde vært på banen i fire minutter – da han fyrte av fra over 35 meters hold. Ballen føyk i en merkelig bue over Hugo Keto – og havnet i buret bak finnen. Da var det gått 65 minutter av seriepremieren borte mot RBK. – Det var selvsagt flaks – og det er for ille at det skal avgjøre kampen. Jeg følte at vi hadde en viss kontroll da dette skjedde. Vi leverer i grunn en grei prestasjon – MEN det er vanskelig å gardere seg mot et slikt treff. Også må vi ta selvkritikk på at det ikke ble noen scoringer fra vår side. Vi hadde store nok sjanser til minst et par mål. Og etter ledermålet til vertene – så måtte vi jo bare satse alt framover. Og da kom nummer to på en merkelig måte. Det var folketomt i SF-forsvaret – og det var bare Hugo igjen å runde for innbytter Emil Fredriksen. Dermed ble det tap med to i åpningskampen. Midtstopper Fredrik Berglie er selvsagt svært så skuffet etter null poeng i Trondheim. (På bildet over ser vi vår kaptein Filip Ottosson - han var selvsagt også svært så skuffet).

Det skulle ikke lykkes å vinne her oppe denne gangen heller. Vi var veldig nærme – for vi hadde de farligste sjansene og styrte mye i de første 45 minuttene. Vi noterte en stor mulighet for Eman Markovic etter 36 minutter. Ballen like til side for mål. Der kunne vi fort ha tatt ledelsen. Vi registrerte også at humøret til de to Rosenborg-veteranene Ole Selnes og kaptein Markus Henriksen var på et lavmål – og det er merkelig at hjemmelagets kaptein ikke ble sendt i dusjen like før pause. Han hadde allerede gult da han meide ned Jakob Dunsby. Der burde vel vår faste premiere-dommer Sivert Amland ha sendt Henriksen av banen. En bane som samtlige aktører kritiserte. Forholdene var elendige – og vårt signatur-spill kom selvsagt ikke til sin rett på en veldig humpete Lerkendal-matte. Andre omgang var ikke gammel da nevnte Amland dro opp det røde kortet etter en Fredrik Berglie-tackling på Rosenborgs stortalent Sverre Nypan. Etter en VAR-sjekk så ble rødfargen endret til gult. Denne gang var dommerens avgjørelse korrekt.

Og like før bohem Ole Sæter entret den ujevne matta – så hadde vårt arbeidsjern ute på høyrekanten Jakob Dunsby – en dupper i tverrliggeren. Som dere skjønner – vi var veldig nære. – Det er for ille å tape en slik kamp. Det er jo irriterende at Sæter scorer fra «midten». Det er jo bare tur. Vi er med for fullt i 90 minutter – og vi kunne utmerket godt fått med oss et resultat herfra. MEN det er 29 liga-kamper igjen – og en ting er bombesikkert – vi skal bite godt fra oss i tiden framover.

Summerer Jakob Dunsby etter en god SF-prestasjon – som dessverre ikke ga verken poeng eller scoringer. Vi kom hit fulle av selvtillit – etter to fine oppkjøringskamper mot Strømsgodset og Odd. Og det hadde vi god grunn til. Vi kunne gjerne ha stått igjen med tre – eller i det minste ett poeng. Nå er det 14 dager til Odd borte. Her var det mye å bygge på. Vi gleder oss til et nytt møte på Skagerak Arena den 14. April.