Loris Mettler klar for SF

avtalen varer ut 2026-sesongen

Den sterke midtbanespilleren Loris Mettler fra Sveits har signert en tre-års avtale med Sandefjord Fotball. Han kom til OBOS-liga-klubben Raufoss i mars 2023 – og hadde kontrakt med dem ut denne sesongen. Men bestemte seg altså for å skifte beite – og ta et steg opp. Mettler spilte 29 seriekamper - han scoret sju ganger og sto for sju målgivende sist sesong. Han var en av ligaens desidert beste spiller – og ble belønnet med plass på årets lag i vår nest-øverste divisjon. Han har vært her i byen på den sedvanlige helsesjekken – og våre medisinmenn ga grønt lys. – Jeg kommer definitivt til en større og mer profesjonell klubb enn min tidligere arbeidsgiver. Jeg liker allerede stadion her – og etter en liten runde – så kan jeg slå fast at det blir strålende å spille kamper her på Jotun Arena. Og treningsforholdene ser jo flotte ut. Loris Mettler blir et meget spennende bekjentskap.

 

Loris har spilt på juniorlaget til Servette – som holder til i Geneve. Han har en fortid fra Etoile Carouge i hjemlandet Sveits (3.Divisjon) – før han spilte i Lleida Esportiu i Spania (4. Divisjon) i 2022-sesongen. Så ble det Raufoss og norsk fotball. Loris kan trives i en offensiv midtbanerolle – han har et presist høyrebein og han har et godt overblikk. Han har også tekniske ferdigheter fra øverste hylle. Vår nye mann i blått har også andre ferdigheter enn fotballen. Han behersker både spansk, fransk, engelsk, italiensk – og snart sikkert også norsk. Også har han et spesielt rituale før match. Da går det i Eminem på øretelefonene – og favorittlåten er «I’m not afraid». – Jeg kan vel om lag 20-30 norske ord for øyeblikket. Ambisjonene om å lære meg språket er imidlertid høye. Forteller Loris Mettler.

 

At Loris Mettler har planer for sin fotballframtid her i SF er soleklart. – Jeg ønsker å gjøre en forskjell – slik at laget fortsetter på det øverste nivået – og jeg blir lagt merke til. Sesongen i Raufoss var viktig for min personlige utvikling. Det var ikke alltid lett å utmerke seg på et helt vanlig OBOS-lag. Laget er jo ikke en stor aktør på den norske fotballhimmelen. Da jeg fikk vite om interessen fra SF – så ble jeg jo spent og så de to siste kampene deres. Jeg likte måten de spilte på. Jeg ser fram imot å møte alle i klubben nå denne uka – og er klar for å ta et ytterligere steg i min karriere. Vi ønsker Loris Mettler velkommen til Sandefjord Fotball.

 

 

Annonse fra Eliteserien: