Loris gifter seg om en uke....

- Bare poengene mangler....

Loris Mettler har fått sving på sakene. Sist søndag scoret han sitt første Eliteseriemål – og han har fått ja fra sin Nadia. (På bildet over ser vi Loris i kamp mot Strømsgodset sist søndag – foto NTB). – Alt går så det suser om dagen. Fotballen og livet er akkurat nå strålende – bare poengene også kommer så er alt perfekt. Neste torsdag drar jeg til København – og der blir Nadia fru Mettler. Og på sikt så kommer hun hit til Sandefjord. Hele den prosessen er imidlertid komplisert, men vi skal løse alle formaliteter. For jeg har meddelt at byen, lagkompisene og alt her hos min nye arbeidsgiver er helt topp. Nå virker det som om også Raufoss og OBOS-ligaen er et tilbakelagt stadium. Det tar alltid litt tid å tilpasse seg et knepp opp. Og jeg har merket at det kollektive nivået, intensiteten på treninger og i kamp samt at kvaliteten individuelt er høyere. Jeg er komfortabel med spill i Eliteserien nå. For alt er forskjellig. I fjor spilte jeg for om lag 1000 personer på Nammo Stadion. I min første kamp for SF ble vi møtt av 15 000 Rosenborg-supportere på Lerkendal. Det er forståelig at man trenger litt tid på å bli vant til sin nye fotballhverdag. 25-åringen fra Sveits gleder seg enormt til lørdagens kamp mot serieleder Bodø/Glimt.

 

Og han og resten av laget har jo en tendens til å spille godt mot de beste lagene. – Vi spilte jo 1-1 mot dem på Aspmyra den 29. Mai – og vi var jo ganske så nærme full pott. Og du husker jo hjemmekampen mot Molde – hvor vi vant 3-1. Vi spiller best mot de beste. Det kan bero på at topplagene forsøker å spille en offensiv og åpen fotball – og det er jo også vårt varemerke. De som ligger på nederste del av tabellen – tetter først og fremst igjen bakover. Jeg tror helt sikkert at vi skal gi Bodø/Glimt en real fight her på Jotun Arena. Foran våre trofaste supportere – som betyr mye for meg og hele laget. Også kan jo kampen mot Strømsgodset bli et etterlengtet vendepunkt for oss. Ett poeng i Drammen er isolert sett en sterk prestasjon. Likevel går jeg ut derfra med skuffelse. Etter min mening så hadde vi nok målsjanser til å score både ett og to til. Vi har som de fleste har fått med seg – problemer med akkurat den delen av spillet. Sjansene er der, men effektiviteten er ikke der i tilstrekkelig grad. Også har vi sluppet inn for mange billige baklengs. Så hele laget må skjerpe seg i begge boksene. Loris – som har kontrakt med SF ut 2026 – tror på poeng mot Norges beste fotballag.

 

Loris har bakgrunn fra sveitsisk 3. Divisjon og spansk 4. Divisjon – før kursen ble satt mot Norge og Toten. Han ble en hit i OBOS-ligaen i fjor – og på 29 seriekamper scoret han sju ganger og sto for sju målgivende pasninger. Han var svært så sentral på klubblaget – og en meget synlig spiller i ligaen. Det ble belønnet med en plass på årets lag i OBOS 2023. – Sesongen med Raufoss var meget viktig for min utvikling. Likevel så vil jeg videre – og har store ambisjoner. Jeg har sagt det tidligere – og sier det igjen – jeg vil gjøre en forskjell og bli en viktig bidragsyter her i Sandefjord Fotball. Jeg leser selvsagt tabellen – som alle andre – og vet at bunnplassen bekymrer de fleste i og rundt klubben. MEN vi jobber beinhardt hele uka – for at våre prestasjoner skal bli bedre. Jeg håper selvsagt på en startplass på lørdag – og mener at jeg har levert en sterk søknad. Målpoeng mot Tromsø og scoring mot Godset. Loris har noen travle dager framfor seg. Først noen tøffe treningsøkter, så poeng mot Glimt – før han reiser til København og sier ja til sin Nadia. Lykke til med alt….

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: