Litt spesielt å møte gamleklubben

Jeg kjenner jo mange av spillerne der

Vår hardtarbeidende mann på topp – Alexander Ruud Tveter – skal på søndag møte gamle lagkamerater til en superviktig duell på Release Arena. – Det blir et møte med mange gamle kjente. Kaptein Joachim Thomassen, Magnar Ødegaard, Jørgen Horn, Ole Jørgen Halvorsen, Joachim Soltvedt, Steffen Lie Skålevik og kanskje den beste av dem alle sammen – Anton Saletros. Han er en meget god spiller – og styrer mye på Sarpsborgs midtbane. Det er jo litt spesielt å møte så mange gamle lagkompiser – MEN jeg kjenner jo mange etter hvert uansett. Har jo blitt en voksen mann. Det er utrolig hvor fort tiden flyr av sted. Alexander Ruud Tveter har blitt 31 – og har også en travel hverdag utenfor fotballen. – Jeg har jo en liten gutt på snart et halvt år. Det er virkelig givende – interessant å følge tett med på utviklingen. Det er viktig å ha en meningsfull hverdag ved siden av. «Alex» har det meste på plass….

Alexander Ruud Tveter ser frem til en ny kamp på Release Arena. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Alexander Ruud Tveter ser frem til en ny kamp på Release Arena. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Nå gjenstår det bare en scoring eller to mot gamleklubben – så nærmer han seg det store målet om tosifret antall seriemål denne sesongen. – Nå er det et par kamper siden sist – så det er på tide å komme på scoringslista igjen – slik at jeg holder skjema. Vi har hatt godt av landslagspausen – både fått trent og koblet litt av. Den første uka trente vi spesielt på det vi har vært dårlige på i det siste. Det har jo gått litt trått som kjent – så vi hadde jo ett og annet å forbedre. Nå er det Sarpsborg som gjelder – og vi analyserer og studerer dem selvsagt – men det viktigste blir jo å få flyt i vårt eget spill. Fokuset nå er selvsagt inn mot akkurat den kampen. En seier der og mye kan endre seg. Vi vet at de spiller med høy risiko – og blant annet i bortekampen mot dem utnyttet vi en feil da de skulle spille seg ut. Vi tar gjerne en reprise på det. Alexander Ruud Tveter gleder seg til kamp. Rolig, blid og kampklar. Som vanlig.

Vi møter som sagt et lag som har tre strake seire og et eget vedtak på å bli høstens lag i norsk fotball. Tydelig framsnakket av veteran og kaptein Joachim Thomassen. – Vi har vært veldig nærme til poeng i noen av de kampene vi har tapt. Det er ørsmå marginer i dette gamet. Vi har ofte sluppet inn baklengs helt på tampen av kampene. Det må vi slutte med. Uansett motvind så har humøret i troppen vært stabilt høyt. Vi er en fulladet gjeng som møter 08 på søndag ettermiddag (kampstart 17.00). Jeg var der i sesongene 2018-19 og 20. Bare avbrutt av et låneopphold i Strømmen høsten 2018. Jeg kan melde om gode treninger og jeg kan merke at alle gutta er revansjesugne. Avslutter Alexander – og kommer med et siste innlegg. – Jeg er bombesikker på at SF spiller i Eliteserien i 2023. Få med deg det…..

Annonse fra Eliteserien: