Lillestrøm ble for sterke

(Sandefjord Fotball - Lillestrøm Sportsklubb 1-3) Sandefjord var best i de første 25 minuttene av kampen mot Lillestrøm, men de resterende minuttene tilhørte bortelaget som til slutt vant 1-3.

Lillestrøm straffet et vaklende SF-forsvar med tre kontringer. Dermed kom reduseringsmålet til Pau Morer hakket for sent for et hjemmelag som var best i starten av kampen.

Allerede etter fire minutter fyrte Mohamed Ofkir av et langskudd mot gamleklubben, men Marko Maric reddet forsøket.

Guttane vartet også opp med flere framspill mot feltet, men det manglet på presisjonen i den siste avgjørende ballen.

Etter hvert begynte også gultrøyene å ta mer over spillet, og Eirik Holmen Johansen reddet flere farlige avslutninger fra gjestene.

I det 27. minutt ble det derimot for enkelt for LSK da Thomas Lehne Olsen fikk gå alene og plassere kula enkelt i mål.

Den stillingen stod seg til pause da Sandefjord aldri kom seg lenger opp i banen.

Kontret i senk

Da lagene kom ut av garderoben fortsatte dessverre mye av det samme kampbildet fra førsteomgangen.

Laget fra Jessheim hadde god kontroll bakover og var farlig hver gang de prøvde seg på kontringer framover i banen.

Både Rufo og Marc Vales kom innpå etter hvert, men duoen kunne ikke forhindre at bortelaget doblet ledelsen etter en snau time.

Erik Brenden utnyttt en feil på SFs høyreside, og vingen serverte til Arnór Smárason på blank goal.

Like etterpå kom Morer seg alene til venstre for mål, men den skrå vinkelen sørget for at skuddet gikk rett på Maric.

Dermed gikk det som det måtte gå, og Lillestrøm puttet sitt tredje for dagen etter nok en kontring. Tidligere Sandefjord-spiller Mats Haakenstad stormet oppover i banen og sentret over til Brenden motsatt. Derfra kom nesten en reprise fra 0-2-målet, og Smárason puttet sin andre for dagen.

Morer reduserte til 1-3 på et herlig langskudd fra 16 meter, men det ble dessverre for seint for et SF-lag som ikke klarte å produsere flere sjanser.

Blikket rettes så mot neste kamp som kommer førstkommende lørdag, 1. september. Da venter Stabæk på Nadderud i nok en viktig "sekspoengskamp".

Kampfakta

Eliteserien, runde 20
Sandefjord Fotball - Lillestrøm Sportsklubb 1-3 (0-1)
Komplett Arena
Tilskuere: 3 430
Dato: 26. august

Mål: 0-1 Thomas Lehne Olsen (26'), 0-2 Arnór Smárason (58'), 0-3 Arnór Smárason (71'), 1-3 Pau Morer (80')

Gult kort: Høibråten (SF), Kippe (LSK)

Sandefjord Fotball (4-2-3-1): Eirik Holmen Johansen - Christer Reppesgård (Vales, 53'), Lars Grorud, Marius Høibråten, Stian Ringstad - Enric Vallès, Emil Pálsson - Mohamed Ofkir (Azemi, 78'), Håvard Storbæk (Rufo, 53'), Pau Morer - Pontus Engblom

Lillestrøm Sportsklubb (4-4-1-1): Marko Maric - Mats Haakenstad, marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Kind Mikalsen - Aleksander Melgalvis (Knudtzon, 65'), Ifenayi Matthew, Daniel Pedersen, Erik Brenden - Arnór Smárason (Antonijevic, 87') - Thomas Lehne Olsen (Krogstad, 85')