Legends never die

Gilbert Koomson herjet mot Odd

(Sandefjord Fotball-Odd 4-1)

Gilbert Koomson var i fyr og flamme etter sin beste kamp i blått. Også da han ble intervjuet av TV2. – Jeg har hele tiden trodd på mine medspillere og trenerne. Vi har et enormt potensial når det stemmer. Og i dag stemte det. Jeg har vært skadet en periode – men nå er jeg i slag igjen. Og vi hadde bestemt oss på forhånd. Vi fikk renset opp i hodet etter Molde-kampen. Og heldigvis har vi 21 kamper igjen i Eliteserien. Jeg har trua. Og legender feirer på en helt rolig og behersket måte. Det blir ingen fest i kveld. 28-åringen fra Ghana – med fortid i Sogndal, Brann, Aalesund og Bodø/Glimt – fikk det virkelig til å løsne. En frekk scoring og tre målgivende pasninger. Det er mer enn godkjent. Og hele byen kan puste litt lettere etter tre poeng mot et svakt Odd-lag. Og Gilbert leverte ikke bare på banen. Også i intervju-sonen etter kamp.

Sandefjord spillere jubler etter at Odds Steffen Hagen skåret selvmål under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Odd på Release arena.Foto: Trond R. Teigen / NTB
Sandefjord spillere jubler etter at Odds Steffen Hagen skåret selvmål under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Odd på Release arena.Foto: Trond R. Teigen / NTB

Og han hadde en utmerket kollega på den andre kanten. Danilo Al-Saed fikk også full klaff ute på sin flanke. Og som Odd-målvakt Leopold Wahlstedt sa etter kampen. – Vi visste jo at Danilo var god. Og vi advarte om han på forhånd. Likevel slapp vi han løs ved flere anledninger. Det var elendig av oss. Vi kan bare beklage til alle som er glade i Odd. Dette var en meget svak forestilling. Den svenske sisteskansen – som vanligvis er sikkerheten selv – hadde denne gangen ikke noen prikkfri kamp. Ved flere anledninger var han ute i feltet helt uten kontroll. Han vil nok sammen med sine lagkamerater fra Skien helst glemme denne kampen fortest mulig. For bortsett fra trøstemålet – helt mot slutten – så var dette en kamp trener Pål Arne Johansen ikke var særlig fornøyd med. – Sandefjord var skarpe og effektive. Vi må hjem og titte på video.

Vi startet i 100. Etter 11 minutter kom den første for kvelden. En glitrende gjenvinning på midtbanen, en kjapp forsering og en presis pasning fra Koomson. Danilo fikk sin favorittposisjon. Han dro seg innover i banen og fyrte av fra 16-meter. Leopold Wahlstedt måtte hente sin første ball ut av eget nett. Inn mot pause kan vi ikke påstå at det ble servert champagne-fotball fra noen av lagene. MEN vi merket oss at hjemmelaget virkelig var påskrudd og tøffe i nærkampene. Dette ville de vinne. Og framfor alt – reise seg etter cupexiten mot FK Eik og nederlaget sist mot Molde. Og gjett om «Guttane» kom ut som en kollektiv kanonkule etter pausepraten.

Alt ble avgjort i løpet av 13 minutter tidlig i andre halvdel. Først fikk Gilbert Koomson kranglet til seg ballen inne i Odds straffefelt. Han tuppet den kontant inn fra kort hold. Vi merket oss i forkant at kaptein Moen Foss gikk himmelhøyt i en hodeduell og sørget for at ballen falt ned i beina til ghaneseren. 2-0. Tre minutter seinere bestemte Jesper Taaje seg. Han tok ballen og førte den framover. 50 meter. Så la han den ut til Gilbert – som vendte bort noen med hvite drakter – før han slo inn i midten til Alexander Ruud Tveter. Odd-kaptein Steffen Hagen kom han i forkjøpet – og kneet den inn. Snaue 10 minutter seinere var hovmester Koomson på farten igjen. En presis pasning 45 grader ut i feltet – og Danilo Al-Saed feide inn nummer fire. Så får vi leve med at unge Faniel Temsgen Tewelde scoret sitt første Eliteseriemål på overtid. Det var bare til pynt på en festdag for SF.

Annonse fra Eliteserien: