Legenden Erik Mjelde går til nye utfordringer

Erik Mjelde legger skoene på hylla, og fortsetter karrieren i Bergen.

Erik Mjelde har blitt det man kan kalle en legende i Sandefjord Fotball. 35-åringen gir seg i Sandefjord Fotball etter denne sesongen, og er klar for nye utfordringer. Erik har alltid vært en tydelig spiller på banen med gode lederskaper. Dette har blitt oppdaget, og han er nå klar for å ta utfordringen med å skaffe nye talenter til Arna-Bjørnars lag i Toppserien.

Erik Mjelde kom til Sandefjord Fotball i 2006, og har vært en sterk bidragsyter både på og utenfor banen. Hans første offesielle kamp for Sandefjord Fotball var den 9.april 2006 borte mot Stabæk på Nadderud Stadion. Mjelde ble da byttet inn til fordel for Kari Arkivuo, men kampen endte 0-0. Hans første scoring for de blåkledde kom på Åråsen Stadion den 28.mai samme år, da SF vinner 2-1 på bortebane mot Lillestrøm etter scoringer av Andreas Tegström og sjefen selv. 

Mannen som spiller med nummer 8 på ryggen spilte 46 offesielle kamper i hans første periode i klubben som var fra 2006 til 2009 før turen gikk tilbake til Brann. Han scoret i 3 mål i første sesong, 9 mål i 2008 og hele 11 mål i 2009. Deretter spilte han en rekke kamper for både Brann og Lillestrøm før vi hentet Mjelde tilbake til hvalfangerbyen i 2015. Etter returen tilbake har han spilt 151 offesielle kamper og scoret 31 mål. Disse tallene er hentet ut fra fotball.no

Nå venter altså nye utfordringer som talentutvikler i Arna Bjørnars Damelag.
- For meg er dette en helt fantastisk mulighet til å starte en ny karriere videre med fotball, men ikke som spiller. Jeg har en trenerambisjon, men jeg tror ikke på at en skal gå rett fra spiller til hovedtrener. Her får jeg en enorm utfordring, og ikke minst en enorm mulighet til å være med på å skape nye toppspillere, sier Mjelde til BA.

Erik Mjelde er 100% innstilt på gjøre jobben ferdig og hjelpe oss tilbake til Eliteserien 2020. Det gjenstår flere kamper av sesongen, og vi er stolte over å ha Mjelde med på laget ut sesongen. Vi kommer selvfølgelig tilbake med et dypere intervju med vår egen legende fra Bergen. 

Annonse fra Eliteserien: