Lars Markmanrud på utlån til Egersund

Topplaget i 2. Divisjon (Avdeling 1) har inngått en låneavtale med SF om Lars Markmanrud.  En slik avtale har en horisont på ut sesongen 2023. Likevel kan Sandefjord Fotball hente han tilbake på dagen – hvis behovet tilsier en umiddelbar retur hit til Sandefjord. Så langt i sesongen har Egersund sju seire og et uavgjort resultat – og har allerede fått et forsprang på seks poeng til toer Arendal. Og etter flere sesonger helt i toppen – så virker det som om det hardsatsende laget fra Rogaland nå har bestemt seg for OBOS-ligaen fra 2024. Fylkets nesteldste by ligger 77 kilometer sør for Stavanger. – Det blir vel fem timer i bilen. Litt podkast og musikk så skulle vel det gå greit. Lars tar farvel med Release Arena for denne gang – og tar sikte på E18 retning Kristiansand.

Lars fylte 22 år den 1. Mars – og ønsker å fortsette karrieren her i klubben. – Jeg fikk som kjent en lei vridning i kneet foran den siste seriekampen mot Rosenborg tilbake i 2020. Det viste seg å være en meget komplisert skade – og etter at spesialister i Oslo hadde undersøkt skadeomfanget nøye – så kom de med en uventet beskjed. – Noen kan fortsette i toppfotballen – andre med tilsvarende skade må legge fotballen på hylla. Dette var jo en litt brutal beskjed å få. Utpå vårparten i 2021 ble jeg operert – og jeg har mye å takke legen Marc Strauss for. Han er ortopeden som gjorde en super jobb under selve inngrepet. Lars forteller at hverdagen etter operasjonen har vært utfordrende.

Det er åpenbart at den fysiske smellen er barsk og det lange fraværet tærer på – MEN den tøffeste utfordringen har nok vært den mentale biten. – Jeg tok det jo forsiktig i treningskampene på tidlig vårpart i 2022 – og var ikke med for fullt igjen før seriespillet startet i fjor. Et langt fravær er en ting – også trenger man litt lenger restitusjon enn det jeg var vant med fra tidligere. Også blir man jo litt reservert. Uten at man er helt bevisst det. Det ligger liksom litt i bakhodet. Jeg var nok muligens litt mer kompromissløs i duellene. Før skaden. Jeg har bestemt meg for å komme tilbake til gammelt, godt nivå. Og jeg er overbevist om at Egersund er et fint sted å finne tilbake til høstutgaven 2020 av unge Markmanrud. Lars – opprinnelig fra Store Bergan – har vært en sving innom sin nye hjemby en gang for noen år siden. – Vi spilte kamp der med SF2. Jeg husker bare bussturen fra det «toktet».

Nå får han mulighet til å bli kjent med både byen, klubben og den flotte vestlands-naturen utenfor stuevinduet. – Jeg kommer jo til å få ekstra god tid. Vi skal trene på ettermiddagene – så det er en god anledning til å begynne å studere. Jeg har ikke gjort noe skolearbeid siden jeg avsluttet videregående. Også har jeg allerede fått bekreftelse på at flere av mine kompiser skal komme på besøk hit. Og at mine foreldre skal komme på flere av kampene som vi spiller på bortebane. Også er det jo gode nyheter at min lagkamerat i SF – Jakob Dunsby – kom tilbake herfra etter et to år langt opphold som en bedre spiller, mer voksen og med kjæreste herfra. Det lover jo godt for mitt vedkommende. Lars Markmanrud setter bilen i gir og tar fatt på turen til Egersund. – MEN ambisjonen er å signere kontrakt med SF. Det er der jeg ser for meg den videre karrieren.

Annonse fra Eliteserien: