Kri før RBK: – Døm oss nord og ned, det motiverer oss

Mandag avgjorde han mot Tromsø. Torsdag gjør han det gjerne igjen når selveste Rosenborg kommer til Release Arena for årets tredje kamp i Eliteserien.

Så langt står det nederlagsdømte Sandefjord-laget med tre poeng etter to runder. De fleste utenfor SF-leiren trodde på et nytt tap da blåtrøyene gjestet Alfheim mandag.

Men laget, som de fleste eksperter igjen har spådd nord og ned før sesongen, vant 3-1 og tok med seg alle poengene hjem fra nord.

Det gir selvtillit og ro før møtet med Rosenborg torsdag.

Spiller uten press

– Det spiller ingen rolle at andre dømmer oss nord og ned. Vi bruker det bare som motivasjon. Det gjorde vi i fjor, og det gjør vi år også, sier Kristoffer Normann Hansen.

SF-angriperen har fått de fleste mikrofoner rettet mot seg etter Tromsø-kampen, forståelig nok. Sju minutter før slutt avgjorde han kampen med en utsøkt chip midtveis inn på Tromsøs halvdel.

Han gjentar gjerne bedriften i møtet med Rosenborg hjemme på Release Arena torsdag.

– Vi skal kjempe. Og jeg tror det blir en jevn kamp. Vi spiller helt uten press og har ingenting å tape i slike kamper, forsikrer Kri.

Gode prestasjoner

Rosenborg ligger i øyeblikket på 3. plass i Eliteserien på det som er en haltende tabell. Åge Hareides mannskap har allerede rukket å spille fem kamper. Så langt står trønderne med to seire, to uavgjorte og ett tap.

Som statistikk, og i RBKs målestokk, er det ikke spesielt imponerende. Men bak tallene skjuler det gode prestasjoner mot de andre gullkandidatene – Vålerenga (1-1 borte), Bodø/Glimt (2-2 borte) og Molde (2-3 hjemme).

De to trepoengerne har kommet på hjemmebane i en overbevisende 5-0-seier mot Viking og en snuoperasjon som ga 3-2 mot Brann.

Kri mot Kri

Sandefjord og Rosenborg møttes sist rett før jul i det som var fjorårets siste seriekamp. Da endte kampen 0-0. Og skal SF ta et nytt poeng fra trønderne, er det iallfall én mann som må stoppes.

Indreløper Kristoffer Zachariassen, tidligere lagkamerat med Kri i Sarpsborg 08, har vært «on fire» i sesongens første fem kamper og er i øyeblikket Eliteseriens toppscorer med seks mål.

Men det fineste målet tilhører navnebroren i Sandefjord.

– Det var på instinkt. Jeg så at keepern sto langt ute og hadde marginene med meg, sier Kristoffer Normann Hansen.

Sandefjord - Rosenborg spilles på Release Arena torsdag kl 18:00. Om du ikke har billett, kan du se kampen direkte på Discovery+.

Annonse fra Eliteserien: