Klokkene tikker i VIF – i Sandefjord stiger troen

Før seriestart var det mye fokus på Vålerenga-spillernes dyre vaner. Det bryr ingen seg om så lenge laget tikker som ei klokke. Spørsmålet er hvilken vei viserne peker etter søndagens møte med Sandefjord.

Vålerenga borte er alltid en vanskelig oppgave. Men det er også én av kampene som alle gleder seg ekstra til.

Etter seier mot Tromsø og en sterk prestasjon mot Rosenborg tidligere i uka, reiser Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm til Intility Arena styrket i troen på poeng. Samtidig spiller Sandefjord helt uten press. For det presset har Vålerenga lagt på seg selv.

VG-oppslaget om «Rolex-gutta» vil henge ved Dag-Eilev Fagermos mannskap hele sesongen. På kjent og breialt vis har VIF allerede utropt seg selv til gullkandidat.

Skulle de lykkes, vil klokkene ha null betydning. Men feiler Vålerenga, vil hvert poengtap være ei ripe i glasset. Og i årets eliteserie finner du ikke ei styggere ripe enn et hjemmetap mot Sandefjord Fotball.

Mer Seiko enn Rolex

– Vi har hatt trua hele veien, vi. Det er dere som ikke har trua på oss, sa Ødegaard etter kampen mot RBK sist.

Riktignok endte det med tap 1-2, men spesielt etter pause viste SF takter som gjør at motstanderne vil ta det nedrykksdømte Vestfold-laget mer på alvor framover.

Det alvoret starter på Intility Arena torsdag kveld.

Etter fem kamper ligger de selvoppnevnte gullkandidatene fra Valle på sjetteplass i Eliteserien – med to seire, to uavgjorte, ett tap og en målforskjell på 9-6.

Det er mer Seiko enn Rolex.

– Vi har god tro på at det løsner mot Sandefjord, sier midtbanespiller Tobias Christensen til vif-fotball.no og forventer det samme kampbildet som mot Kristiansund og Mjøndalen.

Det er et varsel i seg selv. I begge kampene hadde Vålerenga ballen mest, men stanget mot kompakte, organiserte forsvar. Og enda viktigere: Enga tapte 1-2 hjemme mot KBK, og mistet to poeng etter 1-1 på Consto Arena.

Legger vi til at Ødegaard og Tegstrøm har pisket inn et mer direkte overgangsspill i Sandefjord-laget, forstår du hva Vålerenga frykter: kontringene.

Kan straffe Enga

I Vidar Ari Jonsson, Erik Næsbak Brenden og Kristoffer Normann Hansen – som for alvor har gjenfunnet sin mojo – har SF fotrappe spillere som kan straffe Vålerenga etter balltap høyt i banen.

– Det handler om å opprettholde det spillet vi har hatt. Vi spilte bra mot Rosenborg. Jeg synes vi er blitt bedre og bedre utover i sesongen, og tror på gode overgangsmuligheter og seier mot VIF, sier Kristoffer Normann Hansen.

Men da må først «Rolex-rekka» stoppes.

La det være sagt: I Sandefjord setter vi pris på lag og spillere som tør å sette farge på Eliteserien. Vi trenger profilene, og vi trenger Vålerenga. Og så langt er det heller ingen grunn til å reklamere på varene.

Angrepstrioen Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson og Amor Layouni har scoret seks av Vålerengas ni mål i år. I tillegg har de to assist, og Dønnum ble nettopp belønnet med en plass i A-landslagstroppen.

For Vålerenga er Sandefjord hjemme en kamp de MÅ vinne for å henge med i toppen. For SF er alt bonus også i år. Vi ser fram til en morsom kamp på Intility.

Kampen sendes på Discovery+ torsdag 30. mai kl 18:00.

 

Annonse fra Eliteserien: