Keepertrener Javier Ortiz har signert kontrakt ut 2025-sesongen

Stortrives med jobben, byen og alle på laget….

Javier Ortiz er en kar som alle i og rundt Sandefjord Fotball er glad for å ha med videre. Han er alltid positiv og er en smittebærer når det gjelder godt humør og latter. Også er han faglig dyktig også. Keeperne skryter av han – og det gjør samtlige utespillere også. Nå er hele trener-teamet på kontrakt i tre nye år. – Det er greit å få ting på plass. Nå vet jeg at det blir SF – og kan planlegge ut fra det. Jeg bor i leilighet her på Release Arena – og spesielt om sommeren er Sandefjord et herlig sted å være. Om vinteren er det uvant kaldt her – sammenlignet med Barcelona hvor jeg kommer i fra. Det eneste som er litt annerledes er at kjæresten min bor i Andorra. Det er jo et stykke unna. Den 30 år gamle spanjolen forbereder seg som vanlig til en treningsøkt med A-laget. Om to dager så er det Jerv og kamp om viktige poeng.

Javier har nå vært her i fire år – og det var den gamle A-treneren Marti Cifuentes som hentet han hit til byen. – Marti og jeg kjente ikke hverandre før jeg fikk en telefon fra han. Vi hadde en felles venn som satte oss i kontakt. Så traff vi hverandre en gang i Barcelona – og det var vårt første møte. Så ble jeg med han til Sandefjord – og da han og den fysiske treneren Jordi Gonzalez dro herfra etter 2020-sesongen – så ble jeg igjen. Marti forsøkte å få meg over til Ålborg – men de hadde sine egne folk. Og sin egen keepertrener. Jeg ble igjen her – og det har jeg ikke angret på. De nye trenerne – Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm – overbeviste meg om at de i grove trekk ville fortsette der Marti slapp. Og nå har jeg vært her snart i to fulle sesonger også med dem. Det har gått bra. Så bra at jeg tar tre nye år. Javier er i ferd med å bli en kontinuitetsbærer her i klubben.

Den livlige karen fra Barcelona har også bakgrunn som målvakt – selv om karrieren ikke ble så altfor lang. – Jeg la vel opp som 19-åring – og hadde allerede to år før startet opp som trener. Jeg spilte amatørfotball – og forsto tidlig at det var mer lønnsomt for meg å trekke meg tilbake som spiller. Så jeg har tross min unge alder lang fartstid som trener. Her har vi god standard på våre keepere med Jacob Storevik og Hugo Keto i spissen. Jacob har jeg vært med siden jeg startet opp – og han kjenner jeg jo godt. Både som aktiv og som type. Han er bra på alle måter. Så nivået på mine elever er meget høyt. Jeg vet jo selvsagt at det blir en kamp for å fornye plassen i Eliteserien. MEN vi har kun søkelys på å bli bedre og gir full gass ute på treningsfeltet hver eneste dag. I spillergruppen er det ingen nervøs stemning. Alle tror på at vi skal klare dette sammen. Javir Ortiz er klar for en ny økt. Og en ny sesong på det øverste nivået.

Annonse fra Eliteserien: