Keanin Ayer til Næstved

Forlater SF etter to sesonger

.Vår midtbanespiller fra Sør-Afrika flytter på seg etter to sesonger her i Sandefjord Fotball. (På bildet over ser vi Keanin Ayer i kjent stil - alltid full gass i blå drakt). 23-åringen stoppet ikke før han hadde vært på banen i hele 42 Eliteseriekamper – og scoret fire ganger. Keanin Ayer Boya ble født i Johannesburg – i bydelen Eldorado Park. Og han har vært åpen om at oppveksten hans var tøff – med rus og vold i nære relasjoner. Dette ville Keanin komme seg bort fra – og allerede som 11-åring i 2011 fikk han sjansen til å flytte til et fotballakademi i Ghana. – Jeg fikk muligheten til å leve ut drømmen – om å bli profesjonell fotballspiller. Der i Right to Dream-akademiet fikk jeg lært med gode holdninger og fikk sunne verdier. Det utgjorde den helt store forskjellen for meg personlig. Så det har vært litt av en reise – fra Sør-Afrika. Så til Ghana og videre til Varberg i Sverige. Min siste endestasjon ble her i vakre Sandefjord – MEN nå blir det Næstved Boldklubb de neste sesongene. Keanin takker for seg og setter kursen for Danmark og dansk 1. Divisjon.

 

For øyeblikket ligger hans nye klubb ille til i øyeblikket – de ligger på 12. og siste plass i ligaen. Før han skrev under for SF den 23. Februar 2022 – så hadde han et vellykket opphold i Sverige bak seg. Han kom dit sommeren 2018 – og det ble 37 kamper i Superettan (OBOS) og 26 kamper i Allsvenskan – før det ble SF. Totalt så står Keanin oppført med hele 115 obligatoriske kamper for Varberg og Sandefjord Fotball. – Han hadde kontrakt med oss ut 2024 – MEN vi ble enige om en minnelig avskjedsavtale – slik at han fikk fortsette sin karriere i nye omgivelser i Næstved. Han har vært en viktig bidragsyter de to sesongene han har spilt her i klubben. Vi takker han for innsatsen. Daglig leder Espen Bugge Pettersen presiserer at sør-afrikaneren med dobbelt statsborgerskap (Ghana) – har virkelig grunn til å være stolt av sin karriere her i SF.

 

Keanin Ayer har også lyst til å takke to «gamle» SF-spillere for at han raskt fant seg til rette her i klubben. – Harmeet Singh og Franklin Daddys Boy Nyenetue ble mine «faddere» den første tiden. De var behjelpelig med alt – og fikk meg ut fra hotellrommet og bort fra min store hobby – Playstation. Det tror jeg var bra for meg. Dermed fikk jeg en fin og myk start – for Sandefjord om sommeren er jo helt fantastisk. En stor takk også til ekteparet Merete Sand og Jan Karlsen – som inviterte meg på grilling, båtturer og andre sosiale aktiviteter. Det glemmer jeg aldri. Jeg har hatt en fin tid her. Avslutter Keanin Ayer Boya. Vi takker for nå – og ønsker lykke til i Næstved.

Annonse fra Eliteserien: