NTB_y-_UCF2u0y4

Kaptein Sander Moen Foss ute for resten av sesongen...

- Det ble dessverre bare to seriekamper….

Vi skjønte det var alvor da vår kaptein og forsvarsbauta Sander Moen Foss ble liggende på gresset helt til båremannskapet fikk fraktet han ut i garderoben. – Det var helt mot slutten av andre omgang at Runar Espejord var borti meg – det er sånt som skjer – og han var uskyldig i det hele. Det var rein og skjær uflaks. Her var det snakk om en uheldig vridning – som verken kan skyldes på Glimt-spilleren eller på underlaget. Like fullt – så ble det exit på båre. Etter kampslutt hinket jeg likevel inn i dommergarderoben for å spørre dommer Kai Erik Steen hvorfor det ikke ble frispark. Jeg fikk ikke noe godt svar. Sander summerer opp gårsdagen. Det ble en trist dag på jobben.

Dagens MR-undersøkelse i Tønsberg ble ikke noe opptur akkurat – verken for Sander selv eller for SF. – Jeg fikk vite at det fremre korsbåndet i høyre kne var røket – og menisken var også ødelagt. Det blir opptrening først – deretter operasjon – og minst ni måneder ute. Minst. Og hele rekonvalesensen kan ta opptil ett år. Akkurat nå er jeg nesten i sjokk – og har ikke fått reflektert noe særlig om den lange veien tilbake. Likevel vet jeg at når sesongen 2023 blåses i gang – så står jeg klar med kortbukse og blå drakt. Klar for innsats. MEN dette var utrolig ergerlig – året 2022 skulle bli mitt og lagets år. Jeg skulle stå fram og laget skulle heve seg fra i fjor. Dette var en brutal beskjed å få. Sander Moen Foss må se resten av sesongen fra tribuneplass. Bittert….

Og vår unge lagkaptein har hatt tunge skader tidligere. – Jeg er operert to ganger tidligere for menisk – i det venstre kneet. Så jeg har vært i opptreningsmodus tidligere. Nå er det likevel hakket verre. Nå blir det å ordne det praktiske med forsikring og den delen der – før det blir trening og tidspunkt for operasjon. Det hadde vært verre hvis jeg hadde vært eldre, men nå vurderer jeg det slik at mine beste fotballår gjenstår. Jeg skal komme sterkere tilbake. Det er ingen ting i veien med motivasjonen. MEN det ble 28 seriekamper for lite denne sesongen. Det svir. Sander Moen Foss er for øyeblikket nede for telling, men snart er han oppe og nikker igjen…

For han vet at han får all hjelp og støtte fra sine omgivelser. – Jeg har fenomenale lagkamerater, trenere, medisinsk personell og andre i og rundt klubben. Når skaden første skulle skje – så vet jeg at de beste folkene er rundt meg. Uansett er jeg klar for å snu lua, satse på 23-sesongen og komme meg igjennom denne prosessen. Det var en ære å bli valgt til årets kaptein, men gleden og stoltheten var i korteste laget. Vi sees på treningssenteret. Sander vet at dette blir en tålmodighetsprøve, men lover å komme enda sterkere tilbake.

Annonse fra Eliteserien: