wp8BLFSX6rQ

Kaptein "Otto" skal stå fram mot Odd...

- Hele gjengen er oppe på hesten igjen...

Vi slår av en prat med vår kaptein Filip Ottosson dagen før den viktige bortekampen mot naboene fra Skien. Alltid like avbalansert og rolig på motsatt side av bordet – som han er ute på banen. (På bildet over ser vi Filip Ottosson i kamp under fjorårets cupoppgjør mot Odd - spilleren i forkant er forøvrig Conrad Wallem - nå i Slavia Praha). – Vi er ferdig med Fløy og tapet sist onsdag. Vi er alle klar over at vi skulle vunnet over et lag fra lavere divisjoner – og vi må leve med at vi er ute av en viktig turnering. Punktum. Nå er det Odd – og vi har spilt en seriekamp – og har med andre ord 29 igjen. Her er det alt annet enn panikk – vi har nettopp hatt en god trening – og drar nedover E18 i morgen etter kampmat her på stadion. Utelukkende med tanke på tre poeng – for ingen tviler på at vi fortsatt er et meget godt fotballag. Ingen av våre – i det minste. Og det er klart at seieren over Odd der nede i generalprøven den 24. Mars – den tar vi med oss. Vi skal ikke slappe av og tro at dette går lett – MEN vi har nylig slått dem 2-0 – og det gir selvtillit inn mot avspark. Vi er toppmotiverte – og skal kline til fra start. 27-åringen fra Helsingborg er ikke interessert i flere «arbeidsuhell».

 

For det var som kjent stor framgang inn mot seriestart – og borteseirene over Strømsgodset og Odd kom etter gode prestasjoner. – Vi var strukturerte, hadde kontroll bakover og den kollektive arbeidsinnsatsen var massiv. Vi glemmer ikke dette på en uke – og har selvsagt «trua». Sander Risan Mørk, Fredrik Berglie, Alexander Ruud Tveter og meg selv er i kapteinsteamet. Og det er klart at vi føler et ekstra ansvar på å dra med resten av gutta. Det er bra at Odd-kampen kommer så kjapt på – og selv om vi vant med to i treningskampen – så burde vi scoret langt flere. Er vi på normalt nivå – så skal det være mer enn godt nok for å gi dem en real fight. Det som er litt bekymringsfullt er at noen av våre sliter med skader – men vi har bevist at vi kan spille god og effektiv fotball uten alle på plass. Uansett hvilke 11 som stiller fra start – så skal de holde høy nok klasse. Vi håper på en ønskereprise fra tre uker siden. «Otto» med to scoringer i fjor og med seks målgivende – vil mer enn gjerne øke det antallet i år. Ganske så betydelig….

 

Filip er stabiliteten sjøl – aldri skadet – og holder alltid topp nivå. – Personlig så er jeg fornøyd med egen form. Jeg scoret mål mot Strømsgodset for en snau måned siden – og jeg føler at det finnes mål og målpoeng i meg også denne sesongen. Jeg synes vi hadde marginer imot i første serierunde mot Rosenborg – og at vi absolutt burde fått med oss noe fra Lerkendal. Akkurat nå «kjens» det bra – «mycket» bra. Og spådommen jeg har kommet med tidligere – om at vi er klar for Eliteserien også i 2025 – lenge før de siste rundene. Det står jeg fortsatt inne for. Kaptein «Otto» beroliger oss med sin vanlige væremåte. Lugn. Som alltid. Han har byttet ut sitt kjære Skåne med Sandefjord. På andre året. Og han stortrives her – bortsatt fra at kjæresten Emilia er en ferjetur og noen mil unna. Fortsatt. MEN nå er det Andre Hansen og hans nye lagkompiser i Odd som står på menyen. Den gamle landslagskeeperen var fantastisk mot Sarpsborg 08 sist. Men det var da…

Annonse fra Eliteserien: