Kaptein Moen Foss var best på Lerkendal

- Aldri vært så høyt oppe - og så langt nede....

SF-kaptein Sander Moen Foss er tilbake. Etter ett års sammenhengende skademareiritt så fikk han sin første kamp fra start av siden Bodø/Glimt-kampen 10. April 2022. Og come-backet var en stor personlig triumf for Sander. - Jeg har aldri vært med på et SF-lag med større vilje til å vinne nærkamper - enn vår første omgang mot Rosenborg på Lerkendal. Vi vant jo alt av dueller. Det var en kruttsterk prestasjon fra vår side. En helt herlig følelse å være med for fullt igjen. Sander summerer opp etter bortekampen mot Kjetil Rekdals mannskap.

MEN så kom nedturen. - Hadde vi blitt fortalt at vi skulle klare uavgjort mot trønderene på forhånd - så hadde vi tatt det alle dager i uka. MEN slik som kampen gikk - og vi fortsatt holdt dem på avstand - så er det rett og slett utrolig ergerlig at vi slipper inn baklengsen da det er gått 93.24 minutter av kampen. I garderoben etterpå virket det som om alle damene til gutta hadde slått opp - det var begravelsesstemning der inne. For vi gledet oss faktisk ikke over et vunnet poeng - MEN vi sørget over at vi tapte to poeng i sluttsekundene. Og det er jo et godt tegn. Sander klarer ikke helt å juble over det ene poenget.

MEN for 24-åringen fra Barkåker så var det tross alt en etterlengtet tilbakekomst. - Det har vært blytungt å trene på egen hånd stort sett i 12 måneder. Jeg har nok vært blid og positiv utad - MEN på hjemmebane har det vært vanskelig å beholde det stabile, gode humøret. Det beste med opplevelsen i Trondheim - var jo at jeg klinte til og merket ingenting til den gamle skaden. Og det verste var skuddet til Carlo Holse langt på overtid. Sander er i SF-miljøet kjent som en humørspreder og en kar med et smil om munnen. Alltid. Likevel er det enkelt å forstå at året med opptrening har vært bekmørkt og brutalt. Nå derimot er vår "yrkessoldat" klar for en hel sesong.

Og Sander har virkelig hatt tid til å bli god kjent med seg sjøl i denne perioden. - Jeg er overbevist om at jeg har kommet styrket ut av dette. Jeg er en bedre utgave av meg sjøl enn noensinne. Det har tent en gnist og en vilje i meg - som faktisk er sterkere og mer intens enn jeg noen gang har følt. Vi må bare fortsette i det samme sporet. Framgang mot Tromsø hjemme - ytterligere progresjon mot RBK - og nå venter Aalesund. Den kampen vinner vi. Det er en stund siden sist. Om ikke Sander Moen Foss garanterer tre poeng - så gjør han det nesten. Sander som aldri tidligere har vært så sliten på en fotballbane som sist på Lerkendal. - Jeg skal gi alt også mot sunnmøringene. Kapteinen er back in business...

 

Annonse fra Eliteserien: