Kan bli en drømmeuke for Vetle

SFs travelsete mann er klar for Haugesund

Vetle Walle Egeli (18) – kaptein og bauta for SF2 som sent onsdag kveld spilte en av hovedrollene da laget ble klart for 3. Divisjon sesongen 2023. Nå venter først den avgjørende sisterunden i Eliteserien på søndag – før han skal på tur med G-18 landslaget. Det spilles EM-kvalik i Nord-Makedonia om retten til å spille selve EM-sluttspillet for G-19. Det foregår på Malta i juli neste år. MEN først er det tre kamper mot San Marino, Nord-Makedonia og Serbia – og Vetle er sentral også i det laget. – Det er deilig med en fridag etter at SF2 slo Råde over to kamper – og gjett om det er viktig for klubben å rykke opp til 3. Divisjon. Der ligger vel den store forskjellen på bredde- og toppfotball her til lands. Det var – som du sier – rett og slett en bragd. Husk at vi stilte med et rent juniorlag. Bortsett fra G-16 trener Henrik Gustavsen da – han spilte for øvrig en strålende kamp. Vetle har en fortjent fridag – og koser seg både med opprykk, eliteseriespill og landslagsoppdrag. Alltid på farten….

Om gårsdagens sliteseier nede i Østfold – så er det ikke så mye å si om det som ikke allerede er sagt. – Det ble ikke akkurat champagne-fotball – vi måtte gi alt bakover for å holde Råde fra livet. De var et fysisk og voksent lag – MEN vi var disiplinerte og ga alt. Det var en utrolig følelse etter kampslutt. Alle mann var jublende glade. Nå venter et helt annet nivå – og dette er bra for Sandefjord Fotball og alle de unge talentene. Nå må vi forberede oss på et annet og høyere nivå. MEN nå er feiringen over – og søkelyset rettes inn mot Haugesund og å redde plassen. Det er jo helt åpenbart at spillerne, trenerne og alle andre i og rundt klubben er merket av å gå 14 kamper uten seier. En slik rekke har jeg aldri opplevd. Og det har vel ikke de andre gutta heller. Dette merkes. I garderoben. Og over alt ellers. Vi har hatt møter internt for å finne løsninger – slik at vi kommer ut av dette. Håper det snur på søndag. Vetle har trua etter at laget viste framgang mot Molde sist.

Selv om Vetle ikke har startet for A-laget siden Odd-kampen den 22. September – så er han selvsagt i beredskap. – Jeg har ikke vært med så altfor lenge, men dette må vel bortimot være den viktigste kampen i klubbens historie. Det er supert med opprykk for andrelaget, men det er langt viktigere å beholde plassen blant de beste. Selv om det ble tap mot Molde så var det framgang – stor framgang. Jeg synes vi gjorde det bra i begge ender av banen. Det bør gi oss den ekstra selvtilliten som har manglet så langt i høst. Slår vi Jostein Grindhaug og hans menn hjemme her på Release Arena – så er jeg ganske sikker på at vi tar oss av de to kvalifiseringskampene den 16. og 19. November. Kommer vi dit skal jeg følge intenst med på avstand. Han befinner seg som kjent i Nord-Makedonia. Vetle tar en liten pust i bakken etter opprykket – og er klar til torsdagens treningsøkt med A-gutta. Det er ikke mange huller i kalenderen til unge Walle Egeli om dagen…

Annonse fra Eliteserien: