Jubelen stilnet etter pause: – Fortjente ikke mer

Mjøndalen - Sandefjord 1-1 (0-1): En vakker volley fra Marc Vales var ikke nok. For det var hjemmelaget som skapte mest og var nærmest seieren på Consto Arena søndag.

I en sesong der vi etter hvert er blitt bortskjemte gode prestasjoner, var søndagens forestilling av de svakere.

– I dag er vi ikke gode, fastslår Hans Erik Ødegaard, den ene halvdelen av SFs trenerteam.

– Førsteomgangen er tam, og selv om vi har ballen mye, klarer vi ikke å true dem noe særlig. Og i 2. omgang er vi direkte dårlige. I dag fortjente vi ikke mer. Det var skuffende.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_czRTIij3JJM.jpg
Marc Vales jubler etter ledermålet på Consto Arena. I en tam 1. omgang var Marcs drømmescoring den store beholdningen. Foto: Ali Zare / NTB

Vales med drømmetreff

Det hele så lyst ut da Marc Vales hamret gjestene i ledelsen rett før pause. Mjøndalen forsøkte å klarere en corner, men fra skrå vinkel på bakre stolpe fant landslagsspilleren fra Andorra veien til motsatt kryss med en utsøkt volley.

Like etter var Mjøndalen nær utligning da Fredrik Brustad plutselig fikk en gratissjanse, men innbytter Sander Moen Foss blokkerte skuddet.

– Vi skal være fornøyd med ett poeng på en dårlig dag. Jeg vet ikke helt hva som gikk galt. Vi mister ballen for enkelt og gjør ingen god prestasjon. Til slutt er vi ganske heldige, innrømmer William Kurtovic.

Trener Ødegaard synes ikke det var så vanskelig å forklare hvorfor prestasjonen ikke var i nærheten av det laget hans viste mot Vålerenga sist.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_7i_OLF2l8Dc.jpg
Mjøndalens Lars Olden Larsen og Sandefjords Ian Smeulers under eliteseriekampen mellom Mjøndalen og Sandefjord på Consto Arena. Foto: Terje Pedersen / NTB

En svak 2. omgang

– Det er ikke vanskelig i det hele tatt. Defensivt er vi ikke i nærheten av å ha den intensiteten i presset som vi må ha. Dermed blir vi for lave. Og når vi først får tak i ballen, er vi altfor upresise. I tillegg er avstandene for store når vi slår langt, så vi får ikke gjenvinningene heller. Det var ikke bra, konkluderer han.

Til slutt skulle Mjøndalen få betalt for trykket. Skuddet til Kent Håvard Eriksen var på vei utenfor mål, men en styring av Markus Nakkim utmanøvrerte Jacob Storevik i SF-buret.

Men til tross for flere muligheter, ble det med den ene scoringen for et poengjagende hjemmelag. Vegard Hansens menn ligger dermed fortsatt på kvalik-plass, uten seier på de ni siste kampene.

– Vi fighter og forsvarer boksen ganske godt. Det gjør jo at vi i det minste får med oss et poeng, og det tar vi med oss, sier Hans Erik Ødegaard.

Etter 19 serierunder ligger Sandefjord på 10. plass – med 11 poeng ned til den utsatte kvalik-plassen, og bare seks poeng opp til Topp 6.

KAMPFAKTA
Mjøndalen – Sandefjord 1-1 (0-1)
Eliteserien 19. serierunde
Consto Arena
Mål: 0-1 Marc Vales (45. min), 1-1 Markus Nakkim (62. min)
Sandefjord Fotball (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo (Moen Foss 21. min), Marc Vales, Martin Kreuzriegler, Ian Smeulers – Sander Risan Mørk, Harmeet Singh, William Kurtovic – Vidar Ari Jonsson (Brenden 68. min), Alexander Ruud Tveter, Franklin Daddys Boy Nyenetue (Sødlund 68. min)
 

Annonse fra Eliteserien: