SF-jubel på Nadderud: – Imponerer meg stort

Stabæk - Sandefjord Fotball 0-2 (0-1): I år som i fjor ble Sandefjord dømt nord og ned av ekspertene før sesongen. Etter enveiskjøring på Nadderud søndag, er det ingen som ler av SF lenger.

Før pause hamret Vidar Ari Jónsson inn en ny kandidat til årets mål. Etter hvilen fastsatte Alexander Ruud Tveter sluttresultatet til 2-0 i det som ble en maktdemonstrasjon på bortebane.

– Sandefjord imponerer meg stort, det må jeg innrømme. Jeg hadde ikke trua på dem i fjor, det fikk jeg svi for. Og jeg hadde ikke trua på dem i år heller, innrømmer Joacim Jonsson i Eurosport.

En ny hval?

Tidligere i uka måtte den storkjeftede kommentatoren tatovere en blåhval på kroppen etter det tapte veddemålet i 2020. Eller det han trodde var en blåhval. I kommentarfeltet til Sandefjords Blad ble det raskt poengtert at Jonsson faktisk hadde valgt en knølhval.

Kanskje retter han opp feilen etter sesongen. For årets utgave av SF ser faktisk enda bedre ut enn 2020-versjonen.

– Jeg er imponert, gjentar Jonsson.

– Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström har klart å bygge videre på det Cifuentes gjorde i SF. De ønsker å styre alle kamper. De er respektløse uansett hvem de møter. Og de framstår med mer framdrift og er farligere enn før. Det var ingen tvil på Nadderud i dag.

Allerede etter åtte minutter smalt det da William Kurtovic fikk ballen i mellomrom etter et nydelig oppbygd angrep. Indreløperen fant Vidar Ari Jónsson på motsatt side. Islendingens første touch var utsøkt. Og med strak vrist feide han ballen i lengste kryss med venstrebeinet.

Det var vakkert. Det var utagbart. Og det skulle ikke ta lang tid før han igjen var frampå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_M8tAx0_4_o0.jpg
Vidar Ari Jónsson (utenfor bildet) har hamret til. Stabæks keeper, Marcus Sandberg, strekker seg forgjeves på Nadderud stadion. Foto: Hanna Johre / NTB

Flere store sjanser

Ti minutter etter drømmemålet burde Jónsson ha doblet ledelsen, men dobbelsjansen endte utenfor mål.

Før halvtimen testet også Harmeet Singh skuddfoten – før en Stabæk-hånd blokkerte nok et forsøk fra en aktiv og god Jónsson.

– Vi er gode de første 20, men spillemessig faller vi litt inn mot pause. Det er vi ikke helt fornøyde med, sier Hans Erik Ødegaard, og avslører at årets Sandefjord-lag legger forventningene langt høyere enn ekspertene.

Kanskje er det nettopp der hemmeligheten ligger.

Nadderud er normalt ikke et sted der SF får med seg mange poeng. Fem tidligere oppgjør har endt uten seier. Senest i fjor ble det tap 0-2.

Men denne gangen dominerte Sandefjord stort, og det unge Stabæk-laget – med fem utespillere fra start født på 2000-tallet – hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Rett før pause avsluttet Alexander Ruud Tveter et strålende angrep, men Sturla Ottesen reddet på streken.

Da gong-gongen slo til pause, så hjemmelaget ut som en svimmel bokser.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_cCKOmRcguVQ.jpg
Alexander Ruud Tveter jubler etter en ny scoring i SF-drakta. Marcus Sandberg reddet det første hodestøtet, men måtte gi tapt på returen. Foto: Hanna Johre / NTB

Ny spiss-scoring

– Ja, vi kunne hatt fire og fem mål til, og burde hatt tre, istemmer Ødegaard.

– Vi skaper mye, og det er bra. Vi viser også en knallgod mentalitet hele veien. Vi fighter og slåss, det kommer du alltid langt med. Så får det heller bli mer finspill etter hvert.

Foran Jacob Storevik i SF-buret var det sjelden farlig.

Først åtte minutter etter pause produserte Stabæk sin første ordentlige sjanse da Ottesen kom rundt på høyrekanten. Men skuddet fra Sammy Skytte gikk halvmeteren utenfor.

I stedet var det Sandefjord som skulle doble ledelsen.

Kvarteret ut i 2. omgang vippet Jónsson ballen inn i boksen. Alexander Ruud Tveter gjorde som mot Bodø/Glimt tidligere i uka. Han satte hodet til. Denne gangen parerte keeper headingen, men SF-spissen pirket inn returen til 2-0.

Dermed tok Sandefjord sin fjerde seier for året.

– I perioder har SF også dominert mot gode lag, uten å få med seg poeng, poengterer Joacim Jonsson.

– De har implementert en kultur der de går for å vinne hver eneste kamp. Jeg er overrasket over den positive utviklingen. De har noe veldig fint på gang i Sandefjord.

Kampfakta

Stabæk - Sandefjord 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Vidar Ari Jónsson (9), 0-2 Alexander Ruud Tveter (59).

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler, Mats Haakenstad – Harmeet Singh (Zé Eduardo fra 89), Sander Risan Mørk (Amer Ordagic fra 78), William Kurtovic (Sivert Gussiås fra 81) – Vidar Ari Jónsson, Alexander Ruud Tveter, Kristoffer Normann Hansen (Enric Valles Prat fra 68).

 

Annonse fra Eliteserien: