Espen på Jotun Arena

Jotun Arena - byens egen storstue

- Kapasiteten er en helt annen....

Daglig leder Espen Bugge Pettersen skuer utover det nye kunstgresset på Jotun Arena (bildet over) – og SF åpner nå opp for å slippe til andre når muligheten er der.  – Det er jo helt opplagt at klubbens egne lag må bli prioritert – og da i særdeleshet A-laget – som nå endelig får fordelen av å trene daglig på eget underlag. Det betyr at de blir veldig godt kjent med banen – og det gir nødvendigvis en ekstra hjemmefordel. Vi har jo også et akademi – med flere aldersbestemte lag. De kommer til å trene her – og spille her når det ikke er kolliderer med Eliteserielaget eller SF2s kamper i 3. Divisjon. Også vårt Gatelag har allerede fått testet den nye «gressmatta» her – og SF Kvinner skal ha sine faste treningstider på banen. Og kommer også til å benytte Jotun Arena som kamparena. Så nå kommer banen til å bli brukt på en helt annen måte enn tidligere. Treninger og kamper på daglig basis. I så henseende et vendepunkt for fotballen her i byen. Bugge koser seg i sola under A-lagets formiddagsøkt. Han behøver ikke lenger å sette bilen i gir for å følge treningene….

 

Og i selve innkjøringsperioden – så er det flere klubber og lag som er invitert til å teste banen. – Det er bra for at underlaget skal sette seg – at flest mulig bein trener her. Derfor har vi invitert aldersbestemte lag fra Runar, Sandefjord Ballklubb og Store Bergan. Og selv om dette akkurat nå er nyttig – så blir det trolig også flere besøk fra breddeklubbene her oppe. Vi har også gjort en avtale med Sandar – slik at finalespillet i deres store turnering – den skal foregå her. Det er verdt å nevne at 100 ansatte fra Jotun – både norske og utenlandske – skal besøke oss den 20. Juni. Da legger vi opp til en god gammeldags idrettsdag – med ulike aktiviteter. Det skal arrangeres en FFO-dag her den 22. Mai, vi skal ha en såkalt barnehagedag i september, det skal avvikles en sponsor-cup og Sparebank 1 Sørøst-Norge skal ha en konkurranse – hvor premien er en trening på Jotun Arena. Som du skjønner – det blir livlig her i 2024.  Vi har også noen andre planer som foreløpig ikke er spikret. Med en gang vi har informert partene og ting er på plass – så kommer det informasjon på våre hjemmesider. Vi har nå en helt annen handlefrihet enn tidligere. Espen Bugge Pettersen er svært tilfreds med at det er liv her – nær sagt døgnet rundt.

 

Vi har en ny kunstgress-variant som ikke er vanlig her i landet – så det er spenning knyttet til hvordan underlaget «responderer» på all belastningen. Og det er selvsagt mye å lære knyttet til driften. Vanning, varme og generelt vedlikehold må håndteres profesjonelt. – Vi har fått betryggende meldinger fra leverandøren – som har innhentet informasjon fra tilsvarende baner. Også spillerne har stort sett kommet med gode tilbakemeldinger etter treningsøktene. Likevel er det ikke uvanlig med noen såkalte innkjørings-utfordringer. Det må man bare regne med. Vi håper jo på sikt at dette skal bli en naturlig møteplass for folk i og rundt klubben. Og at også andre kan dra nytte av «nye» Jotun Arena. Bugge er i likhet med trenerne i klubben – lettet over å få slippe å dra rundt på leting etter en brukbar treningsbane. Nå ligger den grønn og innbydende bare noen skritt unna frokostsalen, styrkerommet og garderoben. En ny tidsregning har startet for SF….

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: