Jostein Flo og Godset ser fram til å møte gamle kjente

- «Hansi» er oppvokst borti gata her og kjenner oss godt

Strømsgodsets «evige» sportssjef Jostein Flo tror at SF-trener har alt på stell foran lørdagens hjemmekamp mot sine naboer litt lenger sør. – «Hansi» har nok en god plan – og spesielt mot oss som han kjenner aller best. Selv om dere gikk på en smell oppe på Hamar sist – så kommer dere hit for å spille fotball. Jeg er skikkelig imponert over hva dere får til – og hva dere tør. Hans Erik Ødegaard er en slu taktiker – og kommer hit med et revansjesugent mannskap og en klar identitet og egen stil. Garantert godt forberedt som alltid. Jostein Flo vet at hans gamle venn Ødegaard er en god fagmann.

Jostein Flo – først en legende ute på Marienlyst – og når han omsider pakket ned støvlene – så forsvant han inn på kontoret og ble der. – Jeg kan ikke huske sist vi tapte i de to første serierundene. Og det etter gode prestasjoner. Det er sjelden vare. Så dro vi til Haugesund og leverte en middels kamp – kanskje også under middels. MEN så dro vi med oss tre poeng likevel etter en scoring helt mot slutten. Det var en herlig selvtillitsbust – og gjett om vi trengte både det og poengene. Etter min oppfatning så blir det en helt åpen affære mot Sandefjord på lørdag. Jostein ser inn i glasskula….

Og han melder om et skadefritt mannskap – for første gang i år. – Det var som sagt en stressfaktor for alle i og rundt klubben etter to poengløse kamper. Nå ser det plutselig helt annerledes ut. For vi skal huske på at selv om mange av spillerne har god Eliteserieerfaring – så har vi mange og fortsatt litt skjøre unggutter. MEN heldigvis har vi sentrale spillere som virker trygge i en gruppe. En av dem er Lars Christian Vilsvik. Det virker nesten som om han har vært her nesten like lenge som meg selv. Han har en utrolig innstilling – og bidrar enormt – både på og utenfor banen. Vi har som sagt en kjernegruppe som har lang fartstid. Vilsvik er den som har vært med lengst. Jostein liker blandingen i dagens Godset-lag godt…

En annen veteran som Jostein skryter av - er Herman Stengel. – Han knakk koden i fjor. Han har jo vært med i en lang periode – og holdt et godt stabilt nivå over tid. Så plutselig tok han ekstra tak. Han har alltid vært først på trening – men nå kom han så veldig tidlig. Alt han gjorde var ekstremt. Han var i særklasse når det også gjaldt hverdagslige ting. Dette hevet hans nivå mange hakk – og han er hjerte og hjerne i laget vårt. Uten tvil. Han spiller som aldri før og er meget viktig for vår rytme. Jostein Flo er begeistret for «nye Stengel».

Og det er liten tvil om at vi gjorde fjorårssesongens viktigste signering da vi fikk over Gustav Valsvik inn på stopperplass. Vi trengte sårt en kvalitetsspiller på den plassen – og det fikk vi virkelig. Om han ikke var den beste signeringen i norsk fotball 2021 – så var han utvilsomt den viktigste. Han har alt. God innstilling, en sterk fysikk og en vanvittig duellstyrke. Vi er glade for at han spiller her i Drammen. Flo gleder seg til nabooppgjør på Gamle Gress lørdag.

Annonse fra Eliteserien: