Jørgen (18) skrev kontrakt: – Vil utvikle meg videre

Jørgen Kili Fjeldskår har signert sin første proffkontrakt med Sandefjord Fotball. Nå vil den lovende høyrebacken fra Nanset jobbe hardt for å ta nye steg.

– Det er utrolig gøy. Jeg er stolt over å ha fått denne muligheten, sier Jørgen Kili Fjeldskår.

Larvik-gutten, flasket opp i den driftige breddeklubben Nanset IF, ble hentet til Sandefjord Fotball da klubben startet opp G16-laget i slutten av 2016.

Som akademispiller har 2002-modellen trent gradvis mer med A-laget de to siste årene. I fjor var han med på A-lagets oppkjøring og treningsleir til Marbella. Og nå har han signert sin første profesjonelle kontrakt.

– Det blir en veldig spennende sesong i Eliteserien. Jeg har virkelig trua på det vi driver med. For egen del blir det moro å kunne smake litt på et nytt nivå, sier Jørgen.

Sterk mentalitet og hardt arbeid har preget hans utvikling så langt. Som høyreback liker han å involvere seg mye i det offensive spillet. Det rimer bra med fotballen som Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm nå meisler inn i de blå.

– For meg personlig blir det viktigste å utvikle meg videre som fotballspiller. Kontrakt har naturligvis vært et mål for meg. Nå vil jeg sette meg nye mål og jobbe enda hardere for å etablere meg på dette nivået, sier den jordnære 18-åringen.

Sammen med Lars Markmanrud (2001), Martin Andersen (2002), Henrik S. Falchener (2003), Peder Meen Johansen (2003) og Andreas Brede Albertsen (2004) føyer han seg inn i en stadig lengre rekke av akademispillere som har signert proffkontrakt siden oppstarten av G16-laget i 2016.

Annonse fra Eliteserien: