Jesper Taaje og resten av gjengen skal snøre igjen sekken….

- Vi har sluppet til altfor mye…..

Lørdagens hjemmekamp mot Odd blir en spennende og særdeles viktig kamp for oss i bunnstriden. Hele byen lengter etter en ny hjemmeseier. Det er en stund siden vi slo Kristiansund hjemme med 2-0. Det skjedde 27. Juli. Nå er det dags for tre nye poeng igjen. – Og det er klart vi må knyte igjen sekken. 47 baklengs så langt i serien. Det er altfor mye. Altfor mye. Nå må vi gå utpå der og styre kampen. Vi må være kyniske og tette bakover. Det er første bud. Midtstopper Taaje er klokkeklar. Nok er nok…

For spillergruppen har bestemt seg. – Vi er enige om at vi ikke kan være bekjente av de siste prestasjonene våre. Det er greit hvis vi blir slått av et bedre lag, MEN det er ugreit når vi ikke er helt påskrudd. Det er utilgivelig. Nå må vi brette opp ermene i fellesskap – og sende Odd hjem til Skien med null poeng i kofferten. Vi er selvsagt klar over at det har vært seigt over hele linja i det siste. Nå kommer revansjen. Alle vil unngå kvalikplass og det som verre er. Det er bare en ting som gjelder. Eliteserie også i 2023. Jesper lover full innsats fra første sekund på Release Arena lørdag klokken 16.00.

NTB_1up0d486kv8.jpg
Sandefjords Jesper Taaje er klar for å levere når det blir bursdagsfest og derby på Release Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Vi møter jo et Odd-lag som – i likhet med oss – varierer fra det helt strålende til det helt motsatte. Også har de etter hvert mistet noen av sine nøkkelspillere. Toppscorer Tobias Lauritsen forsvant til Sparta Rotterdam i sommer – og fikk følge av Joshua Kitolano. Det merkes på målproduksjonen. MEN de ble erstattet av fotballglobetrotteren Adama Diomande (32) – og han ga publikummet på Skagerak Arena valuta for pengene umiddelbart. I siste hjemmekamp mot Jerv scoret han et pangmål på hodet allerede etter seks minutters spill. MEN hvor lenge var Adam(a) i paradiset – fem minutter før full tid falt han sammen i nærheten av Jervs 16-meter. Og det virket som om den skaden var av det mer brutale slaget. Han dukker nok ikke opp i Sandefjord i kamputstyr. Dessverre for Odd.

MEN uansett så kommer Skiens-laget med slagkraft og selvtillit etter sist helgs seier. De har kanskje ligaens beste målvakt i Leopold Wahlstedt – de to meget rutinerte forsvarerne Espen Ruud og Steffen Hagen holder fortsatt koken – samt serberen Milan Jevtovic. 29-åringen spiller kanskje sin beste fotball nettopp denne sesongen – og har vært helt avgjørende for Odd så langt. – Det er opplagt at de har mistet noen viktige folk i løpet av året, MEN uansett så må vi opp i ringene for å snu den vonde trenden. Vi har virkelig litt å revansjere nå på lørdag. Og jeg håper virkelig at publikum kommer for å støtte oss. Nå er det superviktig at alle i og rundt SF stiller opp. Jesper Taaje lover en helt annen utgave av SF mot Odd. Vi tror på vår solide midtstopper.

Annonse fra Eliteserien: