Jesper Taaje klar som SF-spiller

Midtstopperen kommer fra KFUM Oslo, og vi er glade for å ha 24-åringen på plass i Sandefjord.

24-åringen fra Hemsedal, som sist sesong spilte i KFUM, er klar som ny Sandefjord-spiller. Den høyreiste midtstopperen (192 cm) var en meget viktig brikke for Oslo-laget sist sesong – og var svært delaktig i suksessen – som var svært nære å ende opp med en plass i Eliteserien. Vi som fulgte OBOS-ligaen tett sist sesong registrerte at unge Jesper Taaje var en av de aller beste aktørene i vår nest-øverste divisjon. Det blir spennende å følge hans videre utvikling her i SF.

Og Jesper ser virkelig fram til å flytte hit ned og satse alt på fotballen. – Jeg er veldig fornøyd med fjorårssesongen – og følte jeg tok et skikkelig steg framover. Så nå er det et hakk opp. Sandefjord har jo en god historie med å utvikle spillere – og det var selvsagt en viktig faktor når jeg skulle velge klubb. Jeg mener også det er realistisk å få en rolle i laget – slik at det blir nok spilletid i sesongen 2022. Jeg er ferdig med studiene i fysisk aktivitet og ernæring på Høyskolen Kristiania – og nå vender jeg snuta sørover. Midtstopper Taaje er på vei….

Selv om han kommer fra et sted som er langt mer kjent for andre aktiviteter enn fotball – så har han en fin CV med Hallingdal blant annet i Norway Cup. -  To finaler der er jo ikke så aller verst – det gikk i fotball om sommeren og selvsagt i ski om vinteren. Jeg er jo fra Hemsedal, og forlot ikke bygda før jeg var ferdig med videregående. Da valgte jeg Kjelsås, forteller vår nye midtstopper.  Og læretiden i 2. Divisjon med bydelslaget fra Oslos bedre østkant ble en nyttig erfaring for hemsedølen. Han ble der fra 2016 til sommeren 2020 – da gikk ferden videre til Briskeby og Ham/Kam.

Kameratene fra Hamar hadde hatt en stusselig vårsesong – og satte inn Kjetil Rekdal som hovedtrener. De hadde også Kjelsås-stopper Taaje i kikkerten – og han ble en viktig brikke for dem i høstsesongen. Likevel valgte Jesper og dra tilbake til hovedstaden og sin gamle klubb Kjelsås. Etter kort tid valgte likevel Taaje å gå for spill i OBOS-ligaen med KFUM – hvor han var en bauta i hele fjorårssesongen. Kjelsås ble jo ikke særlig fornøyd med denne overgangen. De visste jo godt hvilken eminent spiller de mistet.

Nå er det imidlertid Sandefjord, nye lagkamerater, nye trenere og helt nye omgivelser. – Jeg er har høye ambisjoner – og det skal ikke bli noe unnasluntring. Jeg hopper aldri over treningen hvis det ikke er nødvendig. Jeg anser meg som en sterk hodespiller, har høy toppfart og er komfortabel med ballen i beina. Avslutter Jesper Taaje - når han får i oppgave å beskrive seg selv som spiller. Og selv om Eliteseriekonkurrent Tromsø kom med et konkret tilbud til KFUM på midtstopperen – så ble det heldigvis Sandefjord som ble valgt.

Vi kan bare glede oss – og ønsker han velkommen.

Tom Dahl Frøshaug

Annonse fra Eliteserien: