Jesper gleder seg ekstra til SF-kampen...

- Vi fikk jo bakoversveis sist....

Jesper Taaje husker godt treningskampen den 19. Mars mot SF. I Drammen skulle den nye Godset-treneren Jørgen Isnes spille inn serielaget – og var favoritter mot SF. (På bildet over ser du Jesper i kamp mot Branns Niklas Castro den 28. Juni – foto NTB).  – Vi fikk kjørt oss den gangen. 0-3 var hard kost. Men det ble orden i våre rekker inn mot seriestart – og det har gått bra så langt. Vi har spilt 12 kamper og ligger på sjetteplass – og med seier mot mine gamle lagkamerater så er vi med og fighter om E-cup-plasser. Vi har siktet oss inn på å kjempe om de aller gjeveste plassene i toppen av tabellen. De som kan sende oss ut i Europa. For meg personlig har det gått over all forventning. Jeg har spilt stort sett alt sammen med mine to kollegaer bak der – Gustav Valsvik og Fredrik Kristensen Dahl. Og vi har funnet tonen. Bare 14 baklengs på 12 matcher. Det er mer enn godkjent. Jesper spilte 53 kamper i SF og sørget for seks scoringer.

 

Nå er det en ny tilværelse for 26-åringen fra Hemsedal. – Jeg har slått meg til ro på Fornebu. Med samboer og bikkje. Det hadde du vel ikke ventet. Nå er det ro og harmoni som gjelder. Også fotballen da. For selv om jeg stortrivdes i Sandefjord – både med kompiser og alle andre rundt klubben – så er det nok Strømsgodset en litt større klubb. På alle måter. Spillemessig så tilpasser vi oss litt mer avhengig av hvem vi spiller mot. SF er jo kjent for å være trofaste mot sin spillestil. Uansett motstander. Selv om vi har vært tette bakover – så har det bare blitt 15 mål framover. Våre spisser har vært litt beskjedne så langt. Da jeg var Sandefjord-spiller så var Godset en motstander som passet oss utmerket. Jeg håper det ikke er tilfelle nå. Også regner jeg med at det kommer en litt «desperat» gjeng oppover hit. Dere «må» jo ha poeng. Jesper har spilt alle kampene i 2024. Han har ett mål, en målgivende og et gult kort.

 

De kommer fra en sterk 0-0 mot Brann i Bergen sist – og leverte en sterk prestasjon på en vanskelig bortebane. – Vi skulle jo ha ledet til pause. Vi var alene med keeper Dyngeland ved et par anledninger. Verken Elias Hoff Melkersen eller Marcus Mehnert på topp har fått maks uttelling. Det kommer. Kanskje allerede mot min gamle arbeidsgiver. Selv om jeg hadde en fin-fin tid med «samboer» Sander Moen Foss i Tønsberg – og med trenerteamet Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm i SF – så klaffet også gjensynet med Isnes her glimrende. Vi var jo sammen i KFUM.  Jeg synes at min positive utvikling har fortsatt under hans lederskap. Det har jeg tenkt å bevise i mandagens møte med gamle kamerater fra Sandefjord. Noen er vel igjen fra i fjor. Jesper Taaje er fortsatt den samme gamle – selv om han har litt feil blåfarge på drakta….

 

 

Annonse fra Eliteserien: