Jakter historisk seier: – Vi må være gode igjen

Ingen i Eliteserien har tatt flere poeng enn SF de siste fem kampene. Søndag kveld ønsker Hans Erik Ødegaard å bryte en ny barriere: Han vil ha tre poeng mot Kristiansund på bortebane.

– Vi er godt forberedt, og vet hva Kristiansund kommer med. De er et fysisk, robust lag med masse trøkk og innsats. Vi får ingenting gratis, og må være akkurat der vi har vært i det siste, fastslår Hans Erik Ødegaard.

Sammen med Andreas Tegström har han ledet sitt lag til fire seire på de siste fem kampene. Bare Molde kan vise til en tilsvarende poengfangst. Serielederen og Sandefjord er de to formlagene i Eliteserien.

Men Kristiansund på bortebane er en ny test for guttane.

– KBK borte innleder et tøft kampprogram med fem kamper på 13 dager. Forhåpentligvis kan vi få de fleste av spillerne skadefrie i løpet av perioden. Det har vi ikke akkurat nå. Så vi får starte med de vi har, og styre belastningen etter hvem som er tilgjengelig framover, forteller Ødegaard.

Så langt denne sesongen har Sandefjords fire bortekamper endt med to seire og to tap. De to seirene har kommet mot Tromsø og Stabæk, som begge ligger utsatt til i bunnen av tabellen etter en tredel av sesongen.

En ny borteseier søndag kveld vil være et nytt løft for et Sandefjord-lag som vekker stadig mer oppmerksomhet i nasjonal media. For KBK har ikke for vane å tape på hjemmebane.

Bare Bodø/Glimt har reist hjem fra Kristiansund med alle poengene i år, og det skjedde så langt tilbake som 12. mai da fjorårets seriemester fortsatt struttet av selvtillit. Etter det tapet har Christian Michelsens menn tatt 13 av 15 poeng hjemme og klatret til en sterk 4. plass på tabellen.

Historisk har Kristiansund vist seg som en svært vanskelig motstander. SF har ikke vunnet mot KBK siden 2-0-seieren i april 2017 da André Sødlund og nåværende KBK-spiller, Flamur Kastrati, sørget for blå jubel på hjemmebane.

På bortebane i Kristiansund har Sandefjord Fotball aldri vunnet.

Seks ganger har lagene møtt hverandre på Kristiansund stadion i OBOS-ligaen og Eliteserien etter at KBK etablerte seg i toppfotballen i 2013. Bare én gang har SF reist hjem med poeng. Det skjedde i 2014 da Lars Iver Strand utliknet til 1-1 i kampens aller siste minutt.

– Som sagt vet vi at Kristiansund er en tøff oppgave, men vi reiser dit med selvtillit og visshet om at vi også kan være gode. Vår oppgave blir å gjenskape det vi har gjort, være gode igjen. Vi kjenner styrkene til KBK, og dem må vi håndtere. Samtidig har alle motstandere noen svakheter som vi kan utnytte, sier Hans Erik Ødegaard.

NB! Du ser Kristiansund - Sandefjord Fotball på Discovery+ søndag 18. juli kl 18:00.

Annonse fra Eliteserien: