Jakob har kun en løsning...

- Vi må gå i oss sjøl alle mann..

Jakob Dunsby er selvsagt også preget av bunnplassen og uflyten om dagen. Det er vel ganske så naturlig. Men samtidig har vår iherdige kantspiller resepten klar – og i hans verden finnes bare en variant. (På bildet over ser vi Jakob i passiar med dommeren sist mot Tromsø - foto NTB). – Det er bare å se seg i speilet – ta en skikkelig selvransaking – og bli de nødvendige prosentene bedre. Jeg er sikker på at lykkes hver enkelt med dette – så slår det ut kollektiv. Enkel matematikk dette. Og jeg er også enig om at det hjelper fint lite - å være på høyde med de fleste lagene og vel så det rent spillemessig. Tabellen lyver ikke. Likevel er vi et godt fotballag – for vi mister ikke ferdighetene over natta. Det er opplagt at knepne tap og misbrukte sjanser – etter hvert reduserer selvtilliten. Det som er irriterende er at alle snakker om underlaget her på Jotun Arena, taktikken og andre utenforliggende saker. Nå må hver spiller stramme seg opp. Så drar vi til Drammen mandag – og snur på flisa. Husk at det er kort vei oppover på tabellen. Dunsby er ikke akkurat defensiv av natur. Ikke i det hele tatt.

Elias Hoff Melkersen.jpg

Strømsgodset er et lag som slipper inn svært lite bakover – og er veldig beskjedne framover. 14-15 i målforskjell forteller om et lag som er godt organisert i de bakre rekker – og hvor angrepsspillerne ikke helt har levd opp til forventningene. (På bildet over ser vi Godsets angrepsspiller Elias Hoff Melkersen - foto NTB). For unge Melkersen ble foran denne sesongen kjøpt inn fra skotske Hibernian – og har avtale ut 2028. Den unge trønderen – som spilte 58 kamper for Ranheim i løpet av to sesonger i OBOS og scoret hele 29 ganger – fulgte ikke helt opp i Skottland. Etter et utlån til Sparta Rotterdam – og på høsten i fjor i Godset. 12 kamper – fire mål. Så mente sportssjef Jostein Flo og trener Jørgen Isnes – at Elias ville fortsette framgangen i Drammen. Foreløpig har det blitt 12 kamper og tre scoringer. GodsetUnionen venter på at det skal løsne for Melkersen og hans offensive kollegaer. – Vi har hatt utfordringer med fem mann bak – slik som Strømsgodset spiller – men nå håper jeg vi skal knekke den koden. Dunsby drar nordover mandag med ett mål for øyet. Poeng og scoring (er)….

 

For Jakob hadde en strålende høst i fjor. Han sørget for at Alexander Ruud Tveter kunne legge ballen opp på straffemerket ved flere anledninger – og i tillegg ble det tre egne scoringer. Etter to sesonger i Egersund – og PostNord (2.Divisjon) – så var han på banen ved 26 anledninger i 2023. I Eliteserien vel og merke. Og hans startet 16 ganger. Denne sesongen har det blitt 11 kamper i vår øverste liga – og kun en målgivende. – Det er selvsagt ikke godt nok. Nå vil jeg se at alle gutta virkelig blør for drakta, at vi brenner til fra start, viser trøkk og engasjement. Jeg vil se karakter, vinnervilje og skrubbsultne spillere i blått. Så du Christiano Ronaldo i EM etter et misset straffespark. Helt oppløst i tårer. Det kaller jeg lidenskap. Noe sånt vil jeg se fra vår side på Marienlyst. Passion og fandenivoldskhet. Det blir melodien. SF-supporterens spesielle favoritt må gå foran når det blåser imot….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: