Jakob Dunsby har store planer

Det kommer mer fra den kanten...

Jakob er en oppegående person med malmklare planer og ambisjoner. (Slik liker SF-supportrene å se han - se bildet over). – Jeg spilte i fjor 16 kamper fra start – og kom innpå i 10. Denne statistikken skal jeg forbedre. Og husk at jeg aldri blir skadet – eller syk for den saks skyld. I 2023 var det vel bare Vetle (Walle Egeli) og jeg som ikke sto over en trening. På mange måter så kom mitt gjennombrudd i fjor. Jeg følte selv at jeg tok nivået i Eliteserien ganske så bra – muligens brukte jeg den første halvdelen til å bli ekstra godt kjent med høyere kvalitet på motspillere, bli vant til tøffere treningsøkter, spille foran mange tilskuere og en langt større interesse fra media. Sånt tar litt tid å venne seg til. Mot slutten av sesongen så ble jeg jo også mer delaktig enn tidligere – blant annet så fikk jeg ordnet våre tre siste straffespark – som Ruud Tveter sikkert satt inn. Jakob summerer opp sitt «prøveår» - og spesielt den siste straffa som «Alex» satte inn etter en klar felling av Jakob – ble avgjørende. Mot Lillestrøm den 3. desember….

 

Og når vi nevner «prøveår» - så var det vel nettopp det som var tilfellet. Jakob kom hit fra to sesonger i Egersund og PostNord – og hadde vært her i SF tidligere. I utgangspunktet så fikk Dunsby kontrakt ut sesongen 2023 – men allerede i mai – så ble avtalen forlenget ut 2025. Hans innsats og kvaliteter ble mer enn nok for trenerduoen Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm. De ville ha signaturen til unge Jakob Dunsby i et litt lenger perspektiv. – Jeg merket jo forskjellen fra spill i lavere divisjoner og til øverste nivå. Sterkere, raskere og mer kvalitet over hele linja. Nå er læretiden over. I år skal jeg anstrenge meg til det ytterste for å sy sammen en «vegg-til-vegg-sesong». Det betyr flere målpoeng og en fast plass i startoppstillingen. Jeg skal gi jernet forteller Jakob. Og det er nettopp derfor at SF-supporterne elsker han. Hans intensitet og arbeidskapasitet er hans signatur…

 

Og det som skiller vår mann fra Nøtterøy – mye fra andre unge talenter – er hans avslappende forhold til spill ute i Europa. – Jeg harambisjoner – for all del – men jeg går ikke og tenker på det. Jeg har det utmerket her i Sandefjord – og er 100 prosent til stede. Hele tiden. Kommer det en forespørsel – så gjør det akkurat det. Hvis ikke – så er jeg tilfreds med den scenen jeg spiller på for øyeblikket. Den er stor nok. Jeg har også avsluttet tre år med økonomistudier – og fått meg en bachelor. Nå har jeg startet med Juss (rettsvitenskap). Jeg leser gjerne litt mellom slagene. Min far er advokat – så jeg har noe å slekte på. Og hele familien min er fotballgale. Min søster Marlene er nå i Hønefoss – på utlån fra Stabæk. Og støtten hjemmefra er massiv. Alltid på plass her på Jotun Arena. Avslutter Dunsby junior. Vi anbefaler alle i blått å følge spesielt med Jakob i årets sesong.

Annonse fra Eliteserien: