Jacob Storevik er lei av unødvendige baklengsmål

Nå er lukket og låst

Våre gutter er tilbake på treningsfeltet etter en utvidet helgepause fra både trening og kamper. Og hele gjengen er fulladet etter gode fridager med familie, kjærester og venner. En uthvilt Jacob Storevik er en som er innstilt på en real snuoperasjon som skal starte allerede førstkommende søndag hjemme mot Sarpsborg 08. – Vi har slurvet enormt mye i de siste kampene. En kontring etter eget hjørnespark, et langskudd som sniker seg mellom beina på våre forsvarere og vi gir bort tullete dødballer imot. Og nesten alle slike feil fra vår side har endt med baklengsmål. Vi er helt nødt til å luke vekk alt dette. Helt pukka nødt. Jacob har stått fra start av i de to siste kampene, men har jo hatt god anledning til å se at våre motstandere har sluppet til altfor lett fra sin posisjon fra innbytterbenken. Han sto sin siste seriekamp fra start den 3. Juli i bortetapet mot nettopp Sarpsborg 08. Før han kom inn igjen foran møtet med Odd 10. September. Nå er det duket for revansje…

Nå venter et Sarpsborg-lag som virkelig har fått opp farten. Tre strake tre-poengere hjemme mot Jerv og Ham/Kam – og borte mot Aalesund. Også uttalte 08-kaptein Joachim Thomassen at spillergruppen hadde besluttet å bli høstens lag i Eliteserien. Veteranen var sikker på at Sarpsborg skulle fyke oppover på høsttabellen. – De drømmene skal vi nok sette en effektiv stopper for. Her må vi nok skuffe kaptein Thomassen. Jeg har klokketro på at vinden snur hjemme på Release Arena til helgen. Det er klart at vi fatter sånn rent fotballfaglig hvorfor vi slipper inn så mange mål. Vi analyserer og ser video. MEN det verste er det setter seg fast mentalt. Likevel merker jeg bedring, selv om det høres merkelig ut. I de siste matchene har vi hatt bedre struktur i laget. Tross sju baklengs på de siste to kampene. Jeg ser tegn til bedring. Jacob er sikker på at SF spiller i Eliteserien også i 2023.

Og at det regner og er surt og trist ute virker ikke på 26-åringen i buret. – Dette er skikkelig vestlandsvær. Dette er jeg vant til. Nå skal vi ha en god treningsuke – så skal vi snøre igjen sekken – og ta tre poeng mot Sarpsborg 08. Vi har sikkert hatt godt av en pause nå. Gutta har fått tankene litt bort fra poeng, nedrykk, kvalikplass og nerver. Og jeg vet at troen er der. Det har til tross for motgang og frustrasjon ute på banen – vært godt samhold i gruppen. Husk at det er kort vei opp på tabellen. Tre poeng og vi er likt med motstanderlaget på søndag. Dette skal vi klare – selv om det ikke har blitt full pott på åtte kamper nå. En seier er det som skal til. Og la meg bare si at det er ikke bare forsvaret som har ansvaret for de 54 baklengsmålene våre. Alle her er klar over at dette er et kollektivt ansvar. MEN nå er butikken stengt. Vi skal sørge for at Sarpsborg 08 ikke blir høstens lag i norsk fotball. Jacob Storevik er klar for innspurten sammen med revansjesugne lagkompiser. Storevik er vanligvis til å stole på….

Annonse fra Eliteserien: