Jacob Storevik er klar over at han har en utsatt post

- MEN dere kan stole på meg

Vår sisteskanse Jacob Storevik (26) er selvsagt lettere oppgitt over at tidlige og lettvinte baklengsmål sniker seg inn bak han. Det har vært mye uheldige omstendigheter i de siste kampene. – Mot Jerv smalt det etter bare 26 sekunder – først gikk ballen via Amer Ordagic – også traff den Jesper Taaje – ballens bane var dermed umulig å lese og jeg ble satt sjakk matt. Og enda verre – mot Aalesund – så hadde vi spilt en meget solid førsteomgang. De hadde jo ikke en gang et skudd på mål. Så kom de i et sporadisk angrep – og igjen så gikk ballen innom en SF-forsvarer før den satte meg helt ut. Denne gang var det Quint Jansen som var uheldig. Summen av dette blir jo ille – MEN vi skal selvsagt ikke forsøke å bortforklare vårt dårlige spill med marginer imot og tilfeldigheter. Det er en kjensgjerning at vi har vært langt under pari den siste tiden. Ja, altfor lenge. Jacob har sett det hele fra første parkett og skylder ikke bare på forsvarsspillet. – Dette er et kollektivt ansvar…. 

Sandefjords keeper Jacob Storevik er klar for fight! Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Sandefjords keeper Jacob Storevik er klar for fight! Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Likevel har Jacob på ingen måte gitt opp håpet – og har brukt alle sine matematikkunnskaper foran høstinnspurten. – Vi begynner med å slå Ham/Kam hjemme på søndag – så skal vi huske på at vi har Haugesund hjemme i siste kamp den 13. November. I mellomtiden spiller vi borte mot allerede gullvinnerne fra Molde – du skal ikke se bort ifra at vi kan raske med oss noe derfra. (Vi har hørt rykter om stor gullfest etter kampen mot Sandefjord Fotball – vi får håpe at det også blir arrangert vorspiel der oppe). Det kan holde med to trepoengere for oss. Jeg sier at det kan holde – MEN muligheten er der for at vi kan unngå direkte nedrykk og kvalik. Slår et formsterkt Tromsø gutta fra Hamar borte – så skal gjengen fra Briskeby til Åråsen og bortemøte med Lillestrøm i siste match. Det behøver ikke å bli lett. Det kan gå for oss. Likevel så er det vel mest sannsynlig at vi kan havne i en kvalik. Jacob Storevik er selvsagt fullt innforstått med alle scenarioer før den spennende serieavslutningen. 

Og uansett hvor dette ender til slutt – så er Jacob optimist. – Vi er spiller for spiller mer enn gode nok til å spille i Eliteserien. Alt skal imidlertid stemme i de kampene vi har igjen – en god plan, spillerne skal være gode samtidig og ballen skal trille vår vei. Blir det kvalik – og vi møter enten Start eller KFUM – så er det en fordel at vi har to kamper på oss, at vi er jevnere besatt på alle plasser, forhåpentligvis er bedre trent og at vi ikke minst har gjennom sesongen hatt bedre matchtrening. Og jeg kan love alle SF-supportere en ting – personlig er jeg i meget stabil form. Dere kan stole på meg. Avslutter Jacob Storevik – som legger til at etter fire og et halvt år her i byen – så er han nesten som fjording å regne. Bare nesten, men samboeren trives og har jobb her og på Solløkka er det bare helt strålende å bo. Spesielt om sommeren. Nå må vi sette vår lit til vår mann aller bakerst. Han blir viktig

Annonse fra Eliteserien: